Frissen Fejérből

2022.08.26. 15:55

Hatvan éve végeztek a bakonycsernyei "fiúk"

Pontosan hatvan évvel ezelőtt, 1962-ben a Bakonycsernyei Általános Iskola utolsó tiszta fiú osztályaként búcsúzott 33 fiatal az iskolától. Az akkori fiúk mára meglett családapák, nagyapák lettek és párjaikkal együtt tartották meg 60 éves osztálytalálkozójukat.

Kalincsák Ferenc

Augusztus végén találkoztak az egykori osztálytársak

Forrás: Kalincsák Ferenc

A 33 végzett fiúból 11-en találkoztak. Tíz fő "igazoltan" távol maradt, sajnos 12-en már csak az emlékekben felidézve tudtak velük ünnepelni. A találkozó során felkeresték régi iskolájukat, osztálytermükben visszaidézték a hajdani ülésrendet és a régi közös emlékeket. 

Tanáraik közül már csak ketten, Fekecs László és kedves felesége, Annuska néni élnek, de emlékük még bennük él szeretett tanáraik iránt, ezért ebben a korban már nem mindennapi módon, Kalincsák Ferenc szervezésében, Laci bácsiék lányának segítségével video chat formában bonyolítottak le egy virtuális találkozót. A Laci bácsiék és az osztály előtt is teljesen titokban szervezett, „Osztály, vigyázz!”-zal kezdődő videós bejelentkezés szerencsére és hála Istennek óriási meglepetésként, jól sikerült. Az „öregdiákok” egyenként, néhány szóban bemutatkozva köszöntötték kedves tanáraikat. Mindannyiuk szemében jó volt látni az örömöt, amikor Laci bácsiék meghatódott, örömteli hangon a viszontválaszban emlékeztek neveikre. 

A találkozót egy vendéglőben, az ünnepi "ruhába" öltöztetett asztalnál folytatták. Megható momentumként a már elhunyt osztálytársaikra nevüket felolvasva, néma felállással emlékeztek.

Kellemes beszélgetések, finom falatok, nyugodt miliő
Forrás: Kalincsák Ferenc

Ezután a finom falatok elfogyasztása közben és után a kora esti órákig beszélgettek. Felidézték régi kedves közös iskolai és családi emlékeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában