Végéhez ért az altiszti tanfolyam

2022.07.07. 18:00

Már az altiszti hitvallás szellemében járnak el a frissen végzett katonák

Gyimóthy Levente

Forrás: Dömsödi Richárd

A székesfehérvári MH 43.Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél három éve hajtanak végre infokommunikációs /híradó/ és fegyverzettechnikai alap altiszti tanfolyamot, amelyek most júliusban írásbelikkel, szóbelikkel zárultak. A résztvevő katonák rádió és központ vezetékes szakágon, illetve fegyverzettechnikai szakirányon vizsgáztak, majd alakilag készülnek az MH Altiszti Akadémián július 16-i avatásukra. Ezt követően azonnal szolgálatba állnak újonnan választott katonai szervezetüknél, avagy anyaalakulatuknál.

A két fegyvernem szakmai felkészítésére mintegy három hónapja érkeztek a székesfehérvári MH 43.Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred laktanyájába. Infokommunikáció /híradó/szakirányon harmincketten, fegyverzettechnikai szakirányon négyen tettek sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát.

Infokommunikáció terén a szakmai felkészítést – Marosvölgyi Vince alezredes és Miskolci Sándor törzszászlós vezetésével - a Híradózászlóalj szakállománya, valamint a Dunántúli Híradó és Informatikai Főközpont szakállománya végezte. Fegyverzettechnika területén a Logisztikai Zászlóalj szakállománya - Joó Árpád százados és Csincsi Zsolt törzszászlós irányításával hajtották végre a képzést.

Forrás: Dömsödi Richárd

A sikeres záróvizsgákat követően, július 6-án, a Nagysándor József laktanya rendezvénytermében – infokommunikációs /híradó/ részről – az MHP Infokommunikációs és Információvédelmi Csoportfőnökség Tervezési és Fejlesztési Főnökségének főnöke, Papp Zoltán alezredes, valamint a negyvenhármas alakulat híradózászlóaljának parancsnoka, Marosvölgyi Vince alezredes köszöntötte a sikeres vizsgát tett állományt, majd az értékelések és emléklapok, továbbá az altiszti hitvallások átadásának percei következtek. Ehhez hasonlóan, fegyverzettechnikai részről az MH Altiszti Akadémiáról Horváth Péter százados, valamint Csincsi Zsolt törzszászlós, a negyvenhármas ezred logisztikai zászlóaljának vezénylőzászlósa méltatta a frissen végzett állomány munkáját.

Miután a képzés vezetői Csizmadia Lajos főtörzszászlós, az alakulat vezénylő zászlósa nevében átadták a tanfolyam résztvevőinek az altiszti hitvallást, a katonák visszatértek az MH Altiszti Akadémiára, ahol megkezdték felkészülésüket az ünnepélyes altisztavatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában