Frissen Fejérből

2022.07.19. 11:30

Jó hír, megkezdték az új parkoló kialakítását a fehérvári vasútállomás mellett

Már nem csak ígéret: megkezdték a sokak által várt ideiglenes parkoló kialakítását a Vasvári gimnáziummal átellenben.

Házi Péter

Kedden délelőtt megkezdődött a munka, teherautó, markoló és szakemberek jelnetek meg a helyszínen

Forrás: Házi Péter/Fejér Megyei Hírlap

Ma reggel már három nagy kupac zúzalék, egy tereprendező markoló és a terület elegyengetését előkészítő földmérő szakemberek jelentek meg a Vasvári Pál Gimnáziummal szembeni területen, ahol megkezdődött a parkoló kialakítása. 

Amint arról beszámoltunk, 100-110 autó fér majd el az ideiglenes parkolóban, ami a tervek szerint ingyenes lesz. A terület zúzottköves feltöltést kap a felső réteg leszedése és szintezése után, de ezzel párhuzamosan elbontják az egykori fal maradványait a Prohászka Ottokár utca mellett. Nagyjából úgy néz majd ki ez a terület, mint amilyen a Palotai úti „kis murvás” parkoló. A parkoló elkészítésének határideje elvileg 2022. november 30., de amint egy korábbi sajtótátéjékoztatón elhangzott, minden valószínűség szerint jóval előbb készen lesz.

Az új parkolót csak a Kaszap István utca felől lehet majd megközelíteni. Az utca egyirányú lesz azért, hogy a kereszteződésben ne okozzon problémát a parkolóba való be és kihajtás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában