Program mindenkinek

2022.07.20. 16:00

Háromnapos lesz a búcsú Isztiméren

Már most készül a település önkormányzata a jövő hétvégén zajló Anna napi búcsúra. A három napon át tartó eseményen valamennyi generáció megtalálhatja a neki való programot.

Palocsai Jenő

Forrás: nemetekfejerben.hu

Jövő hétvégén háromnapos rendezvénysorozattal várja az érdeklődőket Isztimér önkormányzata. Az Anna napi búcsú már 29-én pénteken délután elkezdődik méghozzá egy, a helyi kultúrházban tartott kiállítás megnyitóval. A hímző szakkör munkáiból, illetve Bakos Róbert fotóiból nyílik tárlat. Aztán fellépők váltják egymást a színpadon, köztük Kovács Vanda színművész, míg este buli indul a sátorban. 

Szombaton az önkormányzat tart hivatalos ünnepséget a sátorban, aztán Ács Tamás színművész A bor dicsérete című előadásával lép fel. Ahogy lenni szokott, este megint zene és tánc lesz a sátorban, ahol este tízkor Sipos F. Tamás lesz a díszvendég. 

A vasárnap már az elcsendesedés ideje, így már reggeltől a megszokott, komolyabb hangvételű események sorakoznak. Reggel 8 órakor szentmise lesz a Szent Anna templomban, aztán a mellette található emlékműveket koszorúzzák kilenckor. Délután 4 órakor ismét felhangzik a zene, ám ezúttal valami egészen más. A litániát és az azt követő orgonakoncertet Mórocz Tamás plébános, helyettes esperes, címzetes apát tartja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában