Frissen Fejérből

2022.07.13. 14:00

Bejártuk a Zichy-liget és a Mátyás király körút környékét - Nagyot változott a forgalmi rend (videó)

Hétfő óta forgalomkorlátozást vezettek be a Mátyás király körúton, a Szabadságharcos úton, valamint a Schäwbisch Gmünd utakon kerékpárútépítési és útfelújítási munkák miatt. A Mátyás király körúton irányhelyes biciklis sávok lesznek, továbbá az Eszperantó tér és a Zichy liget között az útburkolat is megújul.

Borsányi Bea

Forrás: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

A változások nem kis káoszt okoznak a közlekedésben, függetlenül attól, hogy nyári szünet van és ebben az időszakban kevesebb az autó a város útjain. Kiemelten érdemes figyelni arra, hogy a Várkörúton a Móri út irányába haladva, a bíróságnál lévő közlekedési lámpánál megváltozott a közlekedési rend. 

Ebből az elmúlt napokon voltak problémák, csak a szerencsén múlt, hogy egyetlen baleset sem történt. Ne vezessenek megszokásból! A szélső sávból, a korábbiaktól eltérően, nem lehet egyenesen tovább haladni a Dózsa György útra, csakis jobbra, a Berényi útra lehet kanyarodni. 

Forrás: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

Ugyanakkor a belső sávból, ahonnan eddig csak balra lehetett kanyarodni a Mátyás király körútra, most csak egyenesen lehet tovább menni. Ugyanígy, a Móri út irányából érkezve is figyelni kell, mert balra jelen pillanatban csak a belső sávból kanyarodhatnak, míg a külső sáv a Várkörút irányába haladóké. 

Forrás: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

A megváltozott forgalmi rendre közlekedési táblák is felhívják a figyelmet, de ha elbizonytalanodnának, figyeljék a közlekedési lámpa alatt világító kiegészítő jelzéseket, amelyek mutatják a jelenleg érvényben lévő haladási irányokat.

Forrás: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap
Forrás: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

Arra is készülni kell, hogy a Mészöly Géza út felől érkezve, a Zichy liget „felső” (a Munkaügyi Bíróság felé eső) része és a Móri út kereszteződését ideiglenes körforgalommá alakították, amit az úttestre helyezett bóják jeleznek. Mivel elég szűk a terület, itt is gyakori a torlódás, nehézkes a haladás. Ezzel egyidőben a Zichy-liget utca kétirányúvá, ugyanakkor zsákutcává vált. 

Forrás: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

A Mészöly Géza úton a forgalom jelentősen megnőtt, a nap folyamán többször is előfordul, hogy a Dózsa György útról bekanyarodva, egészen a Palotai útig végig állnak az autók. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Malom utcáról sem egyszerű a Mészöly Géza útra kanyarodni. 

A forgalomkorlátozások bevezetésével egyidejűleg az érintett útszakaszokon változott a helyi, országos és regionális autóbuszjáratok járatútvonala is. A helyi járatok közül a változás a 16, 17, 30, 26, 26A, 26G, 27 és 38-as jelzésű autóbuszokra vonatkozik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában