Frissen Fejérből

2022.07.25. 17:30

A sárbogárdiak nyugalmat szeretnének, de a motorosok nem így gondolják (Frissítve)

Áhított luxus lett a pihenés az Ady és az Árpád lakótelepeken a több hete hallható motorbőgés miatt.

Hajdú Marianna

A kép illusztráció

Forrás: Pixabay

A lakótelepeken élők hetek óta kényszerülnek elviselni a motor zúgást, napi több órában. Nagy általánosságban az esti órákban megjelenő három fős legénység az éjszaka közepéig nem tágít, az ott élők bosszúságára. 

A közösségi oldalon közzétett poszt alapján a fiatalok már többször figyelmezteteve lettek, hogy zavarják az ott lévők nyugalmát és pihenését. Kérésük nemhogy süket fülekre talált, de olaj volt a tűzre. A fiatalok még jobban belehúztak a szórakozásba. Az Ady lakótelepet aszfaltos út veszi körbe, ami remek helyszín a hasonló szórakozásnak. Az itt élők a problémát már jelezték az önkormányzat felé és a rendőrség is tud róla. Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere bizakodik, hogy hamarosan lesz megoldás:

– Az, hogy egy motor megy az úton, elhiszem, hogy zavaró, de ha önmagában közlekedésre használják, akkor ezzel a rendőrség is csak óvatosan tud bármit kezdeni. De ha szórakoznak, és adott esetben nem tartják be a KRESZ-t, úgy el fognak járni. Ebben teljesen biztos vagyok. 

A polgármester bízik abban, hogy a rendőrség meg fogja oldani a keletkezett problémát.  

Megkerestük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot az üggyel kapcsolatban, cikkünk megjelenéséig még nem érkezett válasz. Amint válaszukat megkaptuk, természetesen azonnal közöljük.

A 14 és 18 év közötti gyerekek kismotorokkal róják a köröket. Sajnos a fiatalok kiléte nem tisztázott. A lakótelepen élők sem ismerik őket. Van, aki pihenni szeretne, van, aki gyermekét elaltatni. Hol vannak ezeknek a fiataloknak a szülei? 

Frissítés:

Megkeresésesünkre az üggyel kapcsolatban a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtó osztálya a következő választ küldte: "Elektronikus úton érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a Sárbogárdi Rendőrkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az érintett területekre, melynek során visszatérően ellenőrzik a szóban forgó városrészt. Az állampolgárok bejelentésére a rendőrség, minden esetben reagál, melynek során a helyszínre vonul és intézkedést kezdeményez."


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában