Űrtábor

2022.06.29. 11:19

Székesfehérvárra "figyelnek a csillagok" is: húsz év után újra a megyeszékhelyen jönnek össze a világűr szerelmesei

Habár manapság nem tűnik annyira divatosnak az eget kémlelni, az országban szerencsére nagyon sok fiatal érdeklődik a trendek ellenére a világűr iránt. Július 3-ától Székesfehérvárra figyelnek a csillagok is, hiszen a megyeszékhely ad otthont az országos űrtábornak.

Házi Péter

Forrás: FMH-Archív / NN

A Magyar Asztronautikai Társaság egyébként már 1994 óta szervezi az űrtábort, 2002-ben Székesfehérváron volt az országos rendezvény. 2020-ban és 2021-ben a járvány miatt ugyan az online térbe került ez a rendezvény is, most viszont Székesfehérváron , élőben, olyan nagy nevekkel találkozhatnak az ifjú űrkutatók, mint például Ferencz Orsolya, űrkutatásért felelős miniszteri biztos, űrkutató, Arnócz István, a Magyar Asztonautikai Társaság főtitkára, a SpaceApps Kft. ügyvezető igazgatója, Bacsárdi László, a MANT alelnöke, a Nemzetközi Asztronautikai Akadémia levelező tagja vagy éppen Both Előd, az ENSZ Világűrbizottság Tudományos és Technikai Albizottságának korábbi elnöke. 

A tábort - Ifjúsági Űrtábor néven - Abonyi Ivánné hozta létre 1994-ben azzal a szándékkal, hogy megismertesse a fiatalokat az űrkutatással.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában