Frissen Fejérből

2022.06.27. 08:00

Pénzjutalom és címeres emlékplakett is járt a legjobb ráckeresztúri diákoknak

A Petőfi Sándor Általános Iskola tanévzáró ünnepélyén átadták a Falunk Diákja díjat a nyolc év során legkiválóbban teljesítő diákoknak.

Gajdó Ágnes

Középen Békes Zoltán és Zatkó Zénó: ők kapták a Falunk Diákja díjat idén

Forrás: Gajdó Ágnes

Az elmúlt esztendő különösen nehéznek bizonyult a ráckeresztúriaknak, ugyanis az új iskola építési munkái miatt az alsó és a felső tagozat diákjai egyetlen épületben tanultak, a tanári szobát például konténerben alakították ki. A zsúfoltság számos konfliktust eredményezett, ám sok-sok előnnyel is járt. Együtt teljesítették a tanévet, és együtt oldották meg a problémákat, miként erről Fux István, az intézmény vezetője szólt a tanévet összegző beszédében. Az igazgató január közepén lett az iskola vezetője, azóta hatalmas lendülettel és lelkesedéssel veti bele magát a munkába. Az évzárón összegezte az év történéseit, sikereit, köszönetet mondott az önkormányzatnak, a pedagógusoknak, a szülőknek és a diákoknak a kitartásért, az együttműködésért, a türelemért. 

Az évzárón felszólalt Szentes-Mabda Katalin Dóra polgármester is, aki szintén hangsúlyozta, hogy különleges tan­évet zárt az iskola, ő is megköszönte a kitartást felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, s kiemelte, hogy az új épületben majd igazán 21. századi körülmények között tanulhatnak az idejáró gyerekek. 

Az évzárón díjazták a közösségi munkában aktív és kiváló tanulmányi eredményt elérő diákokat, ők egy-egy szép könyvvel térhettek haza. 
Ráckeresztúron több mint két évtizedes hagyomány, hogy a tanév végén átadják a Falunk Diákja kitüntető címet. A nyolc év alatt kiválóan teljesítő diákok a község címerét ábrázoló emlékplakett mellett ötvenezer forint pénzjutalomban is részesülnek. A két díjazott idén Békes Zoltán és Zatkó Zénó lett. A méltatásban elhangzott, mindkét fiú példás magaviseletű, udvarias, segítőkész, társaikkal barátságosak, népszerűek. Közösségi munkákra elsőként jelentkeznek, szabadidejükben sportolnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában