Magyar falu program

2022.06.11. 10:00

Három éve gyűjtöttek a burkolat felújítására Ráckeresztúron

A Magyar Falu Programban elnyert pályázati forrás és némi önerő felhasználásával újulhatott meg a település egyik kiemelten fontos gyűjtőútja, a Vajda János utca. Az ünnepélyes átadóra péntek délután került sor.

Héjj Vivien

Szentes-Mabda Katalin (j3) és Tessely Zoltán (b3) a pályázati lehetőségekről, reményekről is beszélt az átadás

Forrás: Kricskovics Antal

A Magyar falu programban elnyert 22,5 millió forintos pályázati forrásnak köszönhetően újulhatott meg Ráckeresztúron a Vajda János utca a Hóvirág utcától a Rózsa utcáig, valamint további 11 millió forintos önerő felhasználásával új burkolatot kapott a Rózsa utca és az Eötvös téri játszótér közötti szakasz is. A beruházás során az utca mintegy 900 méter hosszan 3,5 méter széles aszfaltburkolatot kapott 1-1 méter széles padkával, valamint a közműaknák szintre emelése is a projekt részét képezte.

– A Magyar falu program a magyar vidék legsikeresebb programja. Pannónia Szívében az elmúlt években 456 pályázat volt sikeres, közel 7,8 milliárd forint került így az általam képviselt 30 településre – emlékeztetett Tessely Zoltán országgyűlési képviselő.

Az ünnepélyes átadón Szentes-Mabda Katalin polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a fejlesztés megvalósulásához. A polgármester lapunk érdeklődésére elmondta, az önkormányzat további 145 millió forint összegben pályázatot nyújtott be a TOP Plusz program keretében, melyből pozitív elbírálás esetén újabb három belterületi gyűjtőút – Petőfi utca, Széchenyi utca és Gárdonyi utca – újulhat meg.

Mindezeken túl az elmúlt időszakban sószobával gazdagodott a település óvodája, illetve elkészült a Kölcsey téri játszótér és sportpark infrastrukturális fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában