Frissen Fejérből

2022.06.19. 07:00

El kell hagynia a lakást, már az utcai életre készül a fehérvári 73 éves asszony

Június 30-ig el kell hagynia 73 éves olvasónknak a bérelt lakást. Azt mondja, ha nem sikerül valamilyen megoldást találnia, az utcán próbálja majd átvészelni a nyarat. A télre gondolni sem mer.

Házi Péter

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Eddig ketten béreltük a Prohászka Ottokár utcai lakást: összesen százezer forintot fizetünk, a rám jutó ötvenezret még csak-csak kiköhögtem valahogy a 123 ezer forintos nyugdíjamból. De most rettentően elkeseredett vagyok, mert a főbérlő azt mondta, június 30-ig el kell hagynunk a lakást – panaszolta lapunknak B. Jánosné, aki megérti, hogy a tulajdonosnak más tervei vannak a lakással, ám ez az ő problémáját még nem oldja meg.

– Most elkezdtem a holmijaimat bedobozolni, kibérelek egy garázst, oda bepakolom a személyes dolgaimat, az emlékeimet, én meg kimegyek az utcára, ha már nincs más megoldás – tette hozzá nyugdíjas olvasónk, aki azt állítja, 2019-ben beadta a lakáskérelmét az önkormányzathoz, de nem tud arról, hogy lenne-e számára szabad lakás.

Információink szerint az önkormányzat az elmúlt három évben egy Mura utcai, illetve egy Köfém lakótelepi lakást is felajánlott olvasónk számára, de ezzel a lehetőséggel nem élt az idős hölgy. Úgy tudjuk, hogy a jövő pénteki közgyűlést megelőzően ülést tart az a szakbizottság, ahol több lakásigénylés esetében is döntést hoznak, s köztük van B. Jánosné kérelme is.

Mindenesetre, ha valaki egy szobával, vagy valamilyen más módon segíteni tudna, szeretne az idős asszonynak, keresse szerkesztőségünket! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában