Frissen Fejérből

2022.05.10. 18:43

Tour de Hongrie és a közlekedési lámpák (videó)

Május 11-én, szerdán Csákvárról rajtol a 43. Magyar Körverseny. A mezőny Pest megye felé veszi az irányt, Felcsút, Bicske és Etyek érintésével, megkerülve Biatorbágynál a tavat. Ezen a részen három kört tekernek a bringások, majd a harmadik kör után térnek vissza Csákvárra. Innen továbbhaladva a 198 km-es, dombos etap Székesfehérvár belvárosában, a Zichy ligetnél ér véget.

Nagy Zoltán Péter

Forrás: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

A 2022-es Tour de Hongrie első szakasza három gyorsasági és három hegyi részhajrát foglal majd magába. Ez pokoli teljesítmény valamennyi versenyzőtől, és nagy öröm a Fejér megyeieknek, hogy a Giro d’Italia után újabb rangos verseny részesei lehetünk. A közvetítéshez és befutó fogadáshoz már ma, május 10-én előkészítették a terepet a Zichy ligetnél, és lezárták a teljes ligetet. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a fehérváriak és az idelátogatók az ilyen versenyeket türelemmel és szeretettel fogadják. De érthetetlen, hogy a város közlekedéséért felelős emberek miért hagyják a közlekedési lámpákat úgy üzemelni, ahogy azokat a hétköznapokra tervezték. 

Forrás: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

A Zichy ligetnél – ami két napig garantáltan zárva lesz – a Mátyás király körúton közlekedőknek azt kell néznie, hogyan nem jön senki Mór felől. Hasonlóan „oldották” meg szinte a város egész területén a Giro d’Italia versenyét és a későbbi futóversenyt is. Nagy kérdés, hogy miért nem lehet segíteni a városlakoknak azzal, hogy az ilyen kereszteződésekben kikapcsolják a lámpákat, vagy rendőrrel irányíttatják a forgalmat? Azt már nem is feszegetem, hogy esetleg átprogramozni a versenyek idejére a lámpákat, mert az lehet, hogy sokkal komolyabb kihívás lenne. Úgy gondolom, a rendezvényeknek otthont adó városlakók és a környékről Fehérvárra járók megérdemelnek annyi törődést, hogy háromautós lámpákkal nem bosszantanak több ezer embert nemes és nagyszerű versenyek alkalmával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában