Nyomravezetői díjat is kitűztek

2022.05.20. 20:00

Szétfűrészelték a játszótér hintáját – zajlik a nyomozás Ercsiben

Mindössze egy fűrész kellett ahhoz, hogy a játszótér hintáját teljesen tönkretegyék, csupán az állvány maradványi emlékeztetnek arra, hogy egykor a vasútállomásnál található téren hinta is állt. Az elkövető kiléte egyelőre ismeretlen, azonban a nyomozás megkezdődött.

Héjj Vivien

Forrás: Nagy Norbert / FMH

Az előző hétvégén történt: az ercsi vasútállomásnál található játszótér hintaállványát kifűrészelték, s másnap már a helyben hagyott maradványok látványa fogadta az arra járókat.

– Amikor elkészült a játszótér, a környékbeliek rögtön elkezdték leamortizálni, már az elején, tönkretettek mindent, használhatatlanná tették a játékokat, szinte már csak a hinta maradt. Múlt hét pénteken jártam arra, akkor nem láttam semmi problémát. A hétvégén érkezett a jelzés, hogy valaki odament és szétfűrészelte a hintát – de még a faanyagot sem vitték el, ott hagyták a helyszínen. Érthetetlen a rombolási szándék – beszélt a történtekről Szabó Tamás, Ercsi polgármestere.

Az eset sajnos nem egyedi, máskor is előfordult már, hogy a város játszóterein a hintákat leszaggatták, a lábtenisz pályáról ellopták a hálót, vagy éppen szétszedték, eltörték, kifeszegették a mászókák különböző elemeit. Az önkormányzat munkatársai időről időre elvégzik a szükséges javításokat, ezen költségek a városlakók közös kasszáját terhelik.

A polgármestertől megtudtuk, a környéken térfigyelő kamerarendszer működik, a felvételek elemzése jelenleg is zajlik, a tettes kiléte egyelőre ismeretlen. A polgármesteri hivatal munkatársai az ügyben feljelentést tettek, valamint a polgármester saját pénzügyi kerete terhére 250 ezer forintos nyomravezetői díjat is felajánlott annak, aki érdemi információval, bizonyítékkal tud szolgálni a rongálás ügyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában