Második nap

2022.05.04. 07:15

Nehezebb volt a matekérettségi, mint a tavalyi

A keddi nap során a sok diák által félve várt matematikaérettségit írták meg a diákok. A Kodolányi János Gimnázium végzőseivel a feladatlapok kitöltése után beszélgettünk tapasztalataikról.

Baráth Eszter

Ballon Ádám hármas, Csajági Fanni négyes, Czaltig Ádám pedig ötös osztályzatot remél.

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az intézmény előtt többen azonnal telefonjuk után nyúltak, hogy beszámoljanak családtagjaiknak a délelőtt eseményeiről, a feladatokról és arról, milyen eredményre számítanak. Csajági Fanni 12. C, Czaltig Ádám és Ballon Ádám 12. A osztályos tanulók, mondhatni, felszabadultan hagyták el az iskolát, jó eredményre számítanak.

Csajági Fanni a matematikaérettségi előtt a kikapcsolódásra esküdött, így hétfő este dartsozni ment. Valószínűleg nem csak ez segítette elő a feladatlap sikeres kitöltését, hiszen éveken keresztül emelt szinten tanulta a tárgyat, és mint mondta, számított rá, hogy nem lesz sokkal nehezebb, mint az órákon kapott feladatok.

A magyarérettségi után ezúttal a matematika volt porondon
Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Czaltig Ádám és Ballon Ádám hasonló véleménnyel volt a matematikaérettségivel kapcsolatban. A felkészülés során több olyan feladatsort is végigcsináltak, amelyek a korábbi évek végzőseinek vizsgájában szerepeltek. Véleményük szerint az idei nehezebb volt, bár nem tudták megfogalmazni, miért. Mint mondták – és az intézményből kifelé haladó több végzős is megerősítette –, a vizsga első része, ahol az úgynevezett rövid feladatok kapnak helyet, nehezebb volt, mint a korábbi években.

A középszintű matematikaérettségi feladatai között idén valószínűségszámítással, gráfokkal, halmazokkal, geometriával, térgeometriával és mértani sorozatokkal is találkozhattak a diákok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában