Frissen Fejérből

2022.05.30. 12:00

Egy birodalom alapja - Átvette a Vértesi Tömegsport Egyesület új székházának telkét

Szombaton hivatalosan is birtokba vehették a Vértesi Tömegsport Egyesület tagjai azt a most még üres ingatlant, melyen egyszer majd a szervezet székháza, központja áll.

Palocsai Jenő

Tessely Zoltán és a leendő „beköltözők” a telken

Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Színes, illetve fekete övek tartották feszesen a hófehér karateruhákat szombaton reggel, amikor az emberek tucatszám gyülekeztek egy fűvel borított, néhány fával, cserjével szegélyezett, de egyébként teljesen üres telken. Az összejövetel nem volt véletlen, ugyanis ezen a napon hivatalosan is átvehették azt az ingatlant, melynek megvásárlásához a Magyar falu program biztosította a forrást. 

– Ez lesz mostantól a gánti központú, 200 tagot tömörítő Vértesi Tömegsport Közhasznú Egyesület székhelye. Ide tervezünk egy székházat, ami a központi bázisa lesz az egyesületünknek. Nálunk van karate, kispályás foci, asztali hadijáték, lövész és lovas szakosztály is, ezért fontos egy számunkra megfelelő bázist kialakítani – mondta el Bőke Béla elnök. 

Krausz János polgármester elmondta: – A Magyar falu programban komoly lehetőségek rejlenek, és ezeket ki is használjuk, s nemcsak a tömegsport egyesület, hanem a többi civil szervezetünk is. 

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő az átadón kiemelte: – Különösen szép helyen van ez az ingatlan, amit a hatmillió forintos pályázati forrásnak köszönhetően megvehetett az egyesület, de ez csak az alap, mert van egy olyan elképzelés, hogy itt egy országos központ is születhet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában