Látták a műszaki pálya lehetőségeit

2022.05.28. 07:10

A jövő mesterei - Duális Roadshow-t és állásbörzét tartottak a Széchenyiben

Idén második alkalommal tartottak Duális Roadshow-t és állásbörzét a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikumban.

Palocsai Jenő

Pedagógusok és diákok a robotok birodalmában

Forrás: Nagy Norbert / FMH

Pénteken délelőtt kezdődött a pályaorientációs nap: a döntés fontos, hiszen a tanulóknak a 11. évfolyamtól kezdődően duális oktatásban kell teljesíteni a szakirányú képzésüket. Összesen 12 állomás várta a fiatalokat, sok érdekes és izgalmas dologgal, de talán a legnagyobb sikere a füves részen kialakított katonai lőtérnek, kiképzőpályának, illetve a hattengelyes robotokkal felszerelt labornak volt. Nem mellesleg megtanulhatták a Magyar Telekom által biztosított emelőkosaras kocsi kezelését, használatát. 

A tornacsarnokot megtöltő fiatalok előtti köszöntőjében Lubor Zatko, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: – Cégünk régóta azon dolgozik, hogy közelebb hozza az emberekhez a digitalizációt. A világ sokkal gyorsabban változik, mint korábban, ezért még inkább kellenek jó és új szakemberek, hiszen a régi rendszerek elavultak, ami rengeteg munkát ad.

A város polgármestere is köszöntötte a megjelenteket. Cser-Palkovics András elmondta: – A Magyar Telekomtól kapott eszközök azt a célt szolgálják, hogy a diákok a legkorszerűbb tudással hagyják el az iskolapadot. A cégnek nem is annyira a pénz és az eszközöket köszönöm, bár az sem kevés, hanem az együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában