Alakulat napja

2022.05.27. 13:00

A haza iránti hűség jelképe - Zászlószalag-adományozási ünnepséget tartottak Székesfehérváron (videó)

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoka zászlószalagot adományozott a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred részére az alakulat napja alkalmából. A szalagot ünnepélyes keretek között péntek reggel kötötték fel a csapatzászlóra.

Borsányi Bea

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„A csapatzászló a haza iránti hűség katonai hagyományokban gyökerező jelképe. A rákötött szalag ugyanakkor a lelkiismeretes és magas színvonalú szakmai tevékenység elismerésének kitüntető szimbóluma” – írta az adományozási okiratban a honvédség parancsnoka. Az alakulat a magyar honvédség honi és nemzetközi szerepvállalásaiban tanúsított példaértékű hozzáállása, a híradó és infokommunikációs szakterületein végrehajtott fejlesztések és tesztelések terén végzett kiváló munka, a Magyar Honvédség népszerűsítését célzó honvédelmi táborok, járőrbajnokságok szervezése, valamint az ezred kiváló sportteljesítményeinek elismerése okán kapta a zászlószalagot.

A szalagot Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnok helyettese kötötte fel az alakulat zászlajára, majd Spányi Antal megyéspüspök áldotta meg. A parancsnokhelyettes ünnepi beszédében úgy fogalmazott, az alakulatban szolgálók azok a csendes profik, akiknek a munkája nélkül a honvédség – kis túlzással – nem tudna túlélni, kommunikálni, működni. Hozzátette, a 43. ezrednél bonyolultabb szervezet talán nincs is a Magyar Honvédségben, amiben a törzstámogatásnak és biztosításnak minden területe megtalálható.

Vokla János ezredes, az ezred parancsnoka beszédében kiemelte: „A csapatzászló olyan ereklye, amely a napi feladatokban plusz erőt ad: tiszteljük, szeretjük, megőrizzük és óvjuk. Egy csapatzászló és szalagja a hazához, az eskühöz, a nemzethez és a csapathoz való kitartó hűség, valamint a bátorság, a katonai becsület és a bajtársiasság jelképe, az adott katonai szervezet önmagában megtestesítő szimbóluma.”

Az ünnepség után családi nappal folytatódott a délelőtt, amelynek elején kitüntetéseket is átadtak. Az Év tisztje Lédeczi Zoltán Tamás százados, az Év altisztje Supatek Ferenc törzszászlós, az Év legénységi katonája Varga Zoltán szakaszvezető, míg az Év honvédelmi alkalmazottja Vincze Noémi honvédelmi alkalmazott lett. A díjazottak emléktárgyat és oklevelet vehettek át. Ezután látványos harci bemutatóval vette kezdetét a program fesztelenebb része, amivel a katonák családjainak, hozzátartozóinak szerették volna megköszönni azt a hátteret, amit a mindennapos szolgálathoz biztosítanak.

A videó hivatalos Youtube csatornánkon is megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában