Három helyszínen tanulhatnak

2022.04.26. 07:30

Nyáron indul a fejlesztés a Kulcsi Fekete István Általános Iskolában

A napokban hivatalossá vált: eredményes lett a Kulcsi Fekete István Általános Iskola fejlesztésére kiírt közbeszerzési eljárás. A tervek szerint a nyári szünet beköszöntével indulhat a kivitelezés.

Héjj Vivien

Már-már szűkösnek bizonyul a kulcsi épület

Forrás: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Mint arról már lapunkban is olvashattak, egy nemrég megjelent kormánydöntés értelmében a kulcsi iskola fejlesztésére 1,5 milliárd forintot biztosít az állam. A pedagógusok, a gyermekek és a szülők számára egyaránt öröm volt a fejlesztés híre, hiszen a folyamatosan gyarapodó tanulói létszám miatt – jelenleg több mint kétszáz tanuló jár a kulcsi intézménybe – nagy szükség van a már-már szűkösnek bizonyuló épület bővítésére.

A meglévő épületrészek összekapcsolásával és újak építésével jön létre a több mint 2700 négyzetméter alapterületű intézmény, amelyben helyet kap egyebek mellett 16 tanterem, egy melegítő konyha és étkező, valamint kiscsoportos foglalkozásra alkalmas helyiség, könyvtár és egy tornaterem is.

A fejlesztés továbbá tartalmazza többek között a homlokzat szigetelését, a tetőszerkezet készítését s egy 300 négyzetméteres sportudvar kialakítását. Az épületen belüli közlekedést akadálymentes lift segíti.

Az eredményes közbeszerzés után – várhatóan a nyári szünet elején – elindulhat a tervek szerint 18 hónapig tartó kivitelezés, melynek befejezése után a 21. századhoz méltó környezetben tanulhatnak a gyerekek. Jobb Gyula polgármester arról is tájékoztatta a közvéleményt: a munkálatok ideje alatt a település három helyszínén zajlik az oktatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában