Vigyázz, kész, rajt!

2022.04.22. 14:00

Megkezdődtek a munkálatok a Balatoni úti szervizúton

Elkezdődtek a munkálatok a Balatoni úti szervizúton, amely az elmúlt időszakban többször is témát szolgáltatott a különböző lakossági fórumokon.

Kecskés Zoltán

Nagy fába vágott fejsze – szó szerint, és képletesen is

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mint ismert, még a 2022-es év elején 16 igen és 3 nem szavazattal elfogadta a város képviselő-testülete azt a re­kordösszegű költségvetést, mely minden eddiginél magasabb, 106,5 milliárdos bevétel-kiadási főösszeggel számol. A büdzsé intézmények finanszírozását, átfogó béremeléseket és a fejlesztések, felújítások ütemezett folytatását is biztosítja, és ami nagyon fontos, hitel felvétele nélkül. Ezen az ülésen döntöttek egyebek mellett a Balatoni út belső szervizútjának felújításáról is, melynek kivitelezési munkálatai kedden kezdődtek meg.

A beruházás első üteme magába foglalja a Vörösmarty tér és a Tolnai utca közötti ivóvízvezeték átépítését, valamint a teljes útpálya felújítása mellett parkolók (45!) és új csapadékcsatorna kialakítását, nem beszélve a közvilágítás rekonstrukciójáról. A Közbeszerzési Hatóság oldalán fellelhető információk szerint a beruházás 77 millió 395 ezer 658 forintba kerül. Az önkormányzat által közzétett tájékoztatóból kiderül, a kivitelezési munkák közműfeltárásokkal és -építéssel, valamint az elöregedett fák kivágásával kezdődnek. A vagyonbiztonság, valamint az építési terület biztosítása érdekében a kivágandó fák környezetében a parkolóhelyeket előzetesen korlátozzák. Az ingatlanok, garázsok megközelítése a kezdeti időszakban biztosított marad, azonban előfordulhatnak olyan időszakok, amikor a munkavégzéssel összefüggésben az utcában a forgalom időszakosan, rövid időre akadályoztatottá válik.

A kiadott közlemény a parkolásra vonatkozóan is tájékoztatja a fehérváriakat: – Az építési munkálatokkal összefüggésben ideiglenesen megszüntetendő várakozási helyek pótlására, a szervizút felújítása alatti időszakban, a Balatoni 3–15. közötti területre érvényes lakossági parkolóbérleteket a Sütő utca, Tolnai utca, Sziget utca 3–5. szám előtti, Tolnai utca 1. szám alatti, Tolnai u. 3–5. szám mögötti (Vadex-parkoló) parkolókban is elfogadják. Parkolási célra továbbá javasoljuk még a Balatoni út – Hosszúsétatér által határolt parkoló igénybevételét – olvasható a felhívásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában