Frissen Fejérből

2022.03.23. 07:15

Új szívultrahanggéppel bővült az abai rendelő eszközparkja

A Ünnepélyes keretek között adták át a helyi és környékbeli magánszemélyek, vállalkozók adományaiból megvásárolt speciális szívultrahanggépet, amellyel a kardiológus szakorvosok még jobb körülmények között, még magasabb színvonalon láthatják el munkájukat.

Héjj Vivien

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Sárvíz Kistérségi Járóbeteg Szakrendelő egyik legkeresettebb rendelése a kardiológia. Ahhoz, hogy a kardiológus szakorvosok még hatékonyabban végezhessék munkájukat, egy speciális szoftverrel ellátott szívultrahanggép megvásárlására gyűjtött adományokat Aba önkormányzata. A felhívásra megmozdult a város és a környék apraja-nagyja. Magánszemélyek és vállalkozók egyaránt sokat tettek a kitűzött cél eléréséért, több mint 350 helyről érkezett adomány. A páratlan összefogás eredményeként tegnap ünnepélyes keretek között adhatták át az áhított gépet. 

– Karácsony elmúltával általában az adományozási kedv egy kicsit visszaesik. Ennek ellentmondva azt gondolom, példaértékű az a kezdeményezés, ami megvalósult, és az is, ahogy a magánszemélyek, a gazdák, a vállalkozók és az önkormányzat hozzátette azt az adománymennyiséget, amiből ezt a gépet meg lehetett venni – fogalmazott Varga Gábor országgyűlési képviselő. Mikula Lajos polgármester az átadón felidézte, korábban még a rendelő bezárása ellen küzdöttek, most pedig – egy évvel később – egy nagy fejlesztésnek örülhetünk. – Azt gondolom, az ide érkező, gyógyulást kereső betegek és az itt szolgálatot teljesítő orvosok számára nagy előrelépés, hogy egy specializált, modern géppel dolgozhatnak. 

Magánszemélyek és vállalkozók egyaránt sokat tettek a kitűzött cél eléréséért
Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hogy 350-nél több támogatója volt ennek az akciónak, az arról győzött meg, hogy azt a konfliktust, amit egy évvel ezelőtt felvállaltunk, érdemes volt felvállalni. Ennek a szakrendelőnek a működését a jelenben és a jövőben is minden eszközzel támogatni fogjuk – tette hozzá a polgármester. A szakrendelő ügyvezető igazgatója, Strauszné Boros Szilvia kiemelte, a diagnosztizálási munka pontosságát támogató szívultrahanggép hatalmas fejlődés a kardiológiai szakrendelés számára. A gépet 5,3 millió forintból vásárolta az önkormányzat. A tegnap érkezett adományokkal együtt 6,1 millió forint gyűlt össze, a fennmaradt összegből a szakrendelő elhasználódott ülőalkalmatosságai kapnak új műbőr borítást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában