Többfunkciós szolgáltatóház

2022.03.10. 16:46

Új központot adtak át Gárdonyban

Többfunkciós szolgáltatóház avatójára került sor csütörtökön délelőtt Gárdonyban. Helyi vállalkozások találnak itt otthonra és több közösségi tér is helyet kap az épületben.

S. Töttő Rita

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Csuka Csarnok melletti közösségi és szolgáltató ház megnyitó-ünnepségén, Horváth Márk gitárművész és Jász András szaxofonművész rövid „jam” szekciója után Tóth István, Gárdony polgármestere megköszönte a projekt munkálataiban résztvevőknek az áldozatos munkát, majd elmondta: a házzal kapcsolatos terveket már 2016-ban elkészítették, a projektet pedig öt év szorgalmas munka után sikerült tető alá hozni.

 

– De nekem az életben az a tapasztalatom, hogy amiért meg kell küzdeni, az mindig sokkal édesebb gyümölcs, mint ami csak úgy jön és megkapjuk - fogalmazott a polgármester, aki visszatekintett az elmúlt évekre: kiderült, hogy a hatvanas években ezen a területen a Gárdonyi utcától Fehérvár felé egy teljesen üres terület volt, szántófölddel. Majd egy üzem működött a környéken, később raktárhelyiségek, barakkok voltak itt, központi műhellyel. A terület fejlesztésére 2010 után vált lehetőség, amikorra a város több „rozsdaövezetnek” számító területét sikerült szebbé tenni az új kor igényei szerint. Ez a mostani épület is rendkívül látványosra sikerült – tette hozzá -, amelyben irodákat, közösségi tereket alakítottak ki. A polgármester hangsúlyozta: az irodahelyiségek és termek nagy részét már sikerült kiadni, így április elsejétől már nyithat is a ház. Tíz-tizenkét gárdonyi vállalkozás találhat otthonra az új szolgáltató épületben. – De nem állunk meg, megyünk tovább! A következő lépés az agárdi iskolában a 6 hat- és négyosztályos gimnázium központjának megépítése lesz.

 

Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)  pályázatainak megyei gazdájaként hozzátette: 403 millió 900 ezer forint támogatásban részesítették ezt az egyébként energetikai fejlesztést is tartalmazó projektet, ehhez érkezett a plusz támogatás és a 200 millió forintos önkormányzati önrész.

 

– Folyamatban van továbbá egy több mint félmilliárd forintos beruházás 550 millió forint értékben, melynek során geotermikus és fotovoltaikus fejlesztésre kerül sor számos helyi intézményben. Ez a két projekt tehát összességében több mint egymilliárd forintos környezetvédelmet is célzó projektet jelent a városban – emelte ki az elnök. Az eseményre elküldte köszöntő szavait Tessely Zoltán országgyűlési képviselő is, aki ezúttal az az államfőválasztás miatt nem tudott részt venni személyesen az eseményen. De azt üzente: „Olyan létesítmény jöhetett létre, amely minden korosztály igényeit és elvárásait kielégítheti, legyen szó kikapcsolódásról, szórakozásról vagy az egészségügyi ellátás igénybevételéről. Biztos vagyok benne, hogy az épület elnyeri az itt élők tetszését és valódi közösségépítő helyszíne lesz a településnek, ahová mindenki szívesen ellátogat és szívesen tölti az idejét.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában