Frissen Fejérből

2022.03.07. 07:00

Tánccal, énekkel versenyeztek az idősek Fehérváron

Ismét remekelhettek a nyugdíjas alkotók és fellépők a város Ki-Mit-Tud rendezvényén, melynek előadóművészeti versenyzői vasárnap mérettették meg magukat a zsűri előtt. A verseny utolsó állomására is hamarosan sor kerül, mégpedig a gálán. Amely ezúttal a Táncházban kap helyet.

S. Töttő Rita

Noha egyéni indulók is voltak, többnyire csoportos produkciók jellemezték a napot

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A pandémiás időszak után ismét megrendezi a város a nyugdíjas Ki-Mit-Tud? versenysorozatát, melynek második állomására került sor vasárnap délelőtt a fehérvári Táncházban. A tárgyalkotói megmérettetés már lezajlott, ennek az eredménye - az alkotások - a Táncházban megrendezett kiállításon kaptak helyet. A versenyen eredményesen szereplő versenyműveket vasárnapig tekinthette meg a közönség.

 

A tárgyalkotói munkák versenye után pedig ezúttal az előadóművészeti kategóriában jeleskedhettek a fellépők. E kategória első előválogatója február 27-én volt, a most vasárnapi volt a második. E két alkalmon döntött a zsűri arról, hogy kik kapnak elismeréseket és vehetnek majd részt a március 20-i gálán - árulta el a részleteket Vitai Alexandra, a nyugdíjas Ki-Mit-Tud rendezvényszervezője.

 

Erős volt a mezőny, ez már az első fellépőkön is látszott. Ezúttal főleg a csoportos, táncos fellépéseké volt a főszerep, kevesebb volt az egyéni előadó, mint a múlt héten, amikor több énekes és egyéni versenyző mérettette meg magát. Most vasárnap ráadásul nem csak Fejér megyéből, de Budapestről is érkeztek versenyzők. A zsűri közel hatvan produkcióból válogatta ki a gálára a legjobbakat- azaz a kiemelt arany és az arany minősítésű előadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában