Emlékérme-készítő gép

2022.03.17. 17:00

Mostantól a kirándulók Zámolyról is vihetnek haza apró emléket

Már a Vándorbot Emlékérme térképére is felkerült a község, ahol a múlt héten állították fel az emlékérme-készítő gépet. Mostantól a kirándulók Zámolyról is vihetnek haza apró emléket.

Palocsai Jenő

Nagy Bence az első emlékérmét készíti az új gépen

Forrás: Méhes M.

Az emlékérme-készítő gépet arra tervezték, hogy pénzérméből egy hosszúkásra nyújtott ajándéktárgyat készítsen, amelyre a helyi látványosságok képének vésett nyomatát préselik. Az elsőt Amerikában készítették az 1892-es chicagói világkiállításra. Manapság a világ számos pontján megtalálhatók, Magyarországon is több helyen találkozhatunk velük. Már Zámolynak is van saját emlékérme-készítő gépe! Az ötlet Nagyné Méhes Mónika, a településfejlesztési bizottság elnökének fejéből pattant ki, ugyanolyan régi álma volt ez, mint a nem régen létrehozott szerelempark. A képviselő februárban azt mondta, várható, hogy tavaszra ez az elképzelés is valóra válik. Nos, a gép működik, sokan már ki is próbálták a zámolyiak közül. Az első érmét stílszerűen Nagy Bence, a Madárkert létrehozója készítette, ugyanis ez az egyik látványosság, amit érembe préselhetünk. A további három lehetőség pedig a Magtár, a katolikus templom melletti országalma és egy, a zámolyi serfőzőt jelképező söröskorsó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában