Fejlődés

2022.03.31. 10:00

Megújult az utolsó előtti utca is Balinkán

Elkészült a Gajavölgy utca felújítása. Ezen kívül már csak a Dózsa György utca van hátra, és minden utca új lesz.

Palocsai Jenő

Törő Gábor és Wéninger László ismertette a részleteket

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Törő Gábor országgyűlési képviselővel tartott bejárást Wéninger László, Balinka polgármestere a Gajavölgy utca megújításának második üteme kapcsán. Az eseményen a település vezetője elmondta: – Ez a 370 méteres szakasz második üteme a felújításnak, ugyanis az utca másik, 320 méter hosszú szakasza már tavaly elkészült egy Belügyminisztérium által kiírt pályázatnak és némi önrésznek köszönhetően.

 

A Magyar falu program által biztosított 20 millió forintból tehát új lett az egész utca.

 

Wéninger László elmondta: – Új útburkolatot és padkát kapott az utca, és több helyen meg kellett emelni a csatornafedeleket. A vízelvezetés nagyon fontos, ugyanis a hegy felől gyakran jelentős csapadék érkezik, a kritikus pontokon K szegéllyel erősítettük meg az út szélét.

 

A folyamat azonban nem áll le, ugyanis hamarosan Mecsér településrészen is megkezdődhet egy útfelújítás, ugyanebből a forrásból. Ha Mecsér gyűjtő útja teljes hosszban elkészül, akkor csak a Nyárfa utca lesz hátra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában