Szabadidejében mentett életet

2022.03.11. 15:59

Bátorságért Érdemjellel tüntették ki Simon Sándor tűzoltó századost

Katasztrófavédelem

Forrás: BM

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójának tiszteletére rendezett tárcaünnepségen Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Simon Sándor tűzoltó századost, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztjét március 10-én.

Simon Sándor tűzoltó százados szabadidejében otthonából sietett a szomszédban élők segítségére 2021. december 13-án Perkátán. Egy családi házhoz épített, kazánház égett teljes terjedelmében és a lángok már a lakóépület tetőszerkezetére is átterjedtek. A százados, miután meggyőződött róla, hogy a családi házban már senki sem tartózkodik - létrán mászott fel a teljes terjedelmében égő kazánház tetejére, és porral oltóval megfékezte a tüzet, elfojtotta a lángokat, ezzel megakadályozta, hogy a tűz a lakórészre átterjedjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában