Frissen Fejérből

2022.02.16. 08:00

Tessely Zoltán Gárdonyban tartott tájékoztatót a családi adó-visszatérítésről

Mostanra már mindenkihez megérkezett a családi adó-visszatérítés – készpénzben vagy utalásként –, amelynek az összege szülőnként maximálisan elérheti a 809 ezer forintot – számolt be gárdonyi sajtótájékoztatóján Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos.

Kecskés Zoltán

Tessely Zoltán Gárdonyban tartott tájékoztatót

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy családi adóvisszatérítésre még soha nem volt példa Magyarországon, és ez egyszerre adócsökkentés és családtámogatás is, amivel a kormány országosan 610 milliárd forintot juttatott el minden gyermekes dolgozó szülőnek, aki családi kedvezményre jogosult (szja, ekho, kata). A miniszterelnöki biztos hozzátette, hogy azok a szülők, akik valamilyen oknál fogva a nyilatkozatukat nem adták be 2021. december 31-ig, nem esnek el a pénzeszköztől, az szja-visszatérítést a bevallásukban még igényelhetik. Mint hangsúlyozta, a családi adó-visszatérítés forrását a magyar gazdaság saját maga termelte ki. 

A politikus elmondta, hogy Fejér megyében 64 526 szülő élhetett ezzel a lehetőséggel, amely összesen 30 milliárd 800 millió forint kifizetést jelentett. A gárdonyi járásban 6093 (2 milliárd 970 millió), a bicskei járásban 5776 (2 milliárd 721 millió), a martonvásári járásban 4395 (1 milliárd 990 millió forint) szülő volt érintett a családi adó-visszatérítésben. Ezt követően Tessely Zoltán emlékeztetett a baloldal reakcióira, amiből egyértelműen kirajzolódik, hogy hatalomra kerülésük esetén azonnal megszüntetnék a családtámogatási rendszert. Mint mondta, Gyurcsány Ferenc egyenesen elvetemült dolognak és perverz újraosztásnak tartotta az adó-visszatérítést. 

A képviselő kiemelte, a baloldal 2010 előtt segély-, 2015-től pedig migrációalapú társadalom kiépítésén dolgozott, dolgozik. Ezzel szemben a Fidesz–KDNP pártszövetségnek a magyar családok és a megszülető gyerekek a továbbiakban is kiemelten fontosak, hogy évről évre előrébb tudjanak lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában