Hasznosítás

2022.02.17. 15:00

Szüksége volt az adonyiaknak egy aprítógépre

A Magyar falu program 100 százalékos támogatásának köszönhetően egy aprítógépet vásárolt Adony önkormányzata. Az 5 millió forint értékű eszköz a fakivágások, gallyazások után az utcán maradt zöldhulladék kezelését oldja meg.

FMH

A térségi lakossági igények felmérése során merült fel Adonyban, hogy szükség lenne egy aprítógépre, hogy a fametszések utáni zöldhulladékot megfelelően lehessen kezelni – mondta Mészáros Lajos, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház főigazgatója, a Fidesz választókerületi országgyűlési képviselőjelöltje. – Ha például egy áramszolgáltató gallyaz, vagy zöld hulladékot kezel, sok esetben ott maradt korábban a porták előtt az ág, a zöld hulladék, de adott esetben lehet egy olyan önkormányzati közterület-rendezés, -tisztítás is, ami egy gyors ágeltüntetést, ágdarálást igényel. Ha ezek a zöldhulladékok megfelelően vannak hasznosítva, akkor komposzt formájában még hasznos segédanyagai is lehetnek a termőföldnek vagy az ingatlanoknak – fogalmazott az átadón Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Ronyecz Péter, Adony polgármestere köszönetét fejezte ki az adonyi lakosok komfortját szolgáló fejlesztés megvalósulásáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában