Fontos törekvés

2022.02.24. 07:40

Közösségi programok erősítik az identitást

A Fejér Megyei Önkormányzat és az Echo Innovációs Műhely a közösségi identitást igyekszik erősíteni a lakosság bevonásával.

Héjj Vivien

Zugor Zsuzsanna és Molnár Krisztián beszélt a részletekről

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fontos törekvés, hogy tudatosabbá váljanak a helyi és térségi közösségek, elterjedjen az öngondoskodó képesség.

 

– Láthatjuk, hogy megyénk nagyon jól fejlődik, számos beruházás megvalósult az elmúlt időszakban. Önmagukban az infrastrukturális fejlesztések, beruházások nagyon jók, de számunkra legalább annyira fontos az is, hogy a Fejér megyei településeken élők hogyan élik mindennapjaikat, mennyire érzik jól magukat a településükön, mennyire érzik azt, hogy jó irányba mennek a településük dolgai – mondta a megyei identitás erősítését szolgáló projekt sajtótájékoztatóján Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

 

A 2023. január 31-ig megvalósuló programok minden korosztály kohézióját erősítik a lakóhely és a megye egészének vonatkozásában. A programok között egyebek mellett szerepel megyeismereti és népismereti tematikus napközis tábor, valamint egymás szomszédságában lévő települések lakóinak szervezett közös szabadidős tevékenység. A fiatalok a megye gazdag zenei hagyományának feldolgozásában mutathatják meg kreativitásukat: a megyéhez kötődően készíthetnek videó­klipet, remixeket és online térben megosztható digitális tartalmakat.

 

Az Echo Innovációs Műhely képviseletében Zugor Zsuzsanna elnök hozzátette, a programmal minél nagyobb közösségi összefogást szeretnének kialakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában