Eleve sikerre ítélt rendezvény

2022.02.22. 07:15

„Csillogó fekete lemezeken…” - Retró vetélkedőt tartottak Szabadbattyánban

Közösségépítő szándékkal először rendeztek a művelődési házban retrovetélkedőt, a megmérettetésre 11 csapat nevezett.

V. Varga József

Kész a puzzle! Nézzük csak: vajon melyik együttes lehet ez?

Forrás: Major Dorina

A négytagú alakulatokra összesen nyolc feladat teljesítése várt. Mindenekelőtt a saját csapatnevüket kellett kitalálni a fekete-fehér fotográfiákból álló puzzle kirakását követően. A helyes megoldások végül régi magyar zenekarok neveit mutatták, úgymint Beatrice, Bikini, Edda, Első Emelet, Hungária, KFT, Locomotiv GT, Neoton, Omega, Piramis, R-Go. 

 

A totóban helyes évszámokra kellett tippelni, az egykori újságokból a korhoz tartozó embereket megnevezni, de a retró logók felismerése, a tévéfilmek, a ruhák kitalálása is kellően megmozgatta az agytekervényeket. A reklámfilmek vetítése során ki kellett találni a régi márkákat és termékeket, mint például Casco, Chemotox, Hajdú mosógép, Mulatt kávé, Orion Pécsi kesztyű, Skála-Coop, Tisza cipő.

 

Az egyik feladatban a meghatározások retró édességeket rejtettek (Amorella bonbon, dianás cukor, Duna kavics, Kajla csoki, Kojak-nyalóka, limó italpor, Melódia csoki, selyem cukorka. téli fagyi, zizi). Egykori szocialista autómárkákat (Csajka, Moszkvics, Skoda, Volga, Zastava, ZAZ) is fel kellett ismerni a képek alapján, de a szervezők arra is kíváncsiak voltak, hogy hol gyártották a járműveket, és mennyi volt a végsebességük.

 

A 70-es, 80-as, 90-es évek árulkodó dalaiból mix szólt, a dalok címét és az előadók nevét kellett eltalálni. Például: A kör közepén állok – Edda Művek. Azok a boldog szép napok – Beatrice. Csaó, Marina! – Hungária. Jégszív – V’Moto Rock. Kétszázhúsz felett – Neoton. Száguldás, Porsche, szerelem – Cserháti Zsuzsa, Charlie. Szóljon hangosan az ének! – Soltész Rezső. 

A Csak csajok (Bikini) győztes különítménye

Forrás: Major Dorina

A megadott leírás alapján nemcsak a retró vetélkedők címére, de a műsorvezetők nevére is kíváncsiak voltak a feladványok kiötlői: Bűvös hatos, Elmebajnokság, Játék határok nélkül, Kapcsoltam, Szerencsekerék, Torpedó, Van benne valami. Önök tudják az egykori műsorvezetők nevét? Természetesen a népszerű szappanoperák is terítékre kerültek, mint például A klinika, a Borostyán, a Dallas, az Esmeralda, a Kórház a város szélén, a Polip, a Rabszolgasors, a Szomszédok.

 

A kiélezett versenyben a győzelmet a Csak csajok (Bikini) különítménye szerezte meg, megelőzve a második helyen holtversenyben végzett soponyai és szabadbattyáni Bihari és Németh család (Omega), illetve az Önkormányzati dolgozók (Beatrice) gárdáját. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az Adó- és pénzügy (Piramis) együttese léphetett fel.

 

– Az egyértelmű sikerre való tekintettel elárulhatjuk: folytatása következik! – mondta el lapunknak Márkusné Anett, a művelődési ház vezetője. – Első lépésként az érdeklődők hamarosan az ablakvitrinjeinkben találhatnak retró feladványokat…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában