Itt az ideje „takarítani”

2022.02.17. 11:00

Boldog szemétszüret Vérteskozmán

Autóból kidobott szemét, műanyag flakonok, energiaitalos aludobozok, kávéspoharak halmozódnak évek óta a Csákvárt Tatabányával összekötő út menti árkokban. Önkéntesek úgy gondolták, itt az ideje „takarítani”.

Borsányi Bea

Az önkéntes akció résztvevői és a „termés”

Forrás: Radisics Milán

Ahogy az a falu internetes hír­oldalán, a VérteskozMa-n olvasható, az akció a Boldog Szemétszüret nevet az ötletgazda, a vérteskozmai Boldog György után kapta, akihez társszervezőként csatlakozott a Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ. A múlt vasárnap tartott szemétszedésben tizen­nyolcan vettek részt, többnyire vérteskozmai lakosok, de volt, aki Agárdról érkezett. Az önkéntesek két óra alatt a 8119-es út 5,5 kilométeres szakaszának Kőhányástól a Kotló-hegyig tartó részén mind a két oldalon összeszedték a szemetet. 

A rengeteg PET-palack és alumíniumdoboz mellett akadt nyolc visszapillantó tükör, rengeteg maszk, papír zsebkendő, dísztárcsa, sőt tv-készülék, gumiabroncs és autóajtó is. Az összegyűjtött négy köbméternyi szemetet a kőhányási Ökoközpont a Depónia Kft.-nek adja át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában