Kinek a felelőssége eltakarítani?

2022.02.02. 14:00

Beborította az utat a szemét Polgárdi és Füle között

A minap egyik olvasónk, aki neve elhallgatását kérte arról számolt be lapunknak, hogy a hétvégi viharos szelek temérdek mennyiségű hulladékot fújtak ki a két település között húzódó útszakaszra és annak környékére.

Déri Brenda

Nincs elegendő munkaerő a megemelkedett mennyiség elszállítására

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Leveléből megtudtuk, hogy a rengeteg szemetet az itt található hulladéklerakóról hordta ki az erős szél– Füle és Polgárdi település között található egy szeméttelep, ahonnan minden egyes szeles nap után ez a látvány fogadja az arra járókat. Ez felháborító és környezet szennyező is – írja beszámolójában.

 

Felvettük a kapcsolatot az illetékes szervvel, a Vertikál Zrt-vel, hogy arról érdeklődjünk hogyan járnak el hasonló esetekben. A vállalatot képviselve, Tihanyi Andrea kommunikációs munkatárs elmondta, hogy az ő hatáskörük alá tartozik, ha ilyen történik. A mostani alkalommal a fő problémát a védőháló kiszakadás okozta, ugyanis ez  gátolja meg a szemét kifújását a telepről. Igyekeztek egyből reagálni, így az útszakaszra és környékére került hulladékok begyűjtését már a hétfői napon megkezdték a kollégái.

 

A Vertikál mellett sikerült telefonon elérnünk a két érintett település polgármestereit is, Kiss Róbertet és Nyikos Lászlót, akik egyöntetűen kijelentették, hogy amivel csak tudják segítik a szemétbegyűjtést, akár az önkormányzati munkatársak bevonásával, akár civilekkel karöltve. Polgárdi részéről, Nyikos László elmondta, hogy a Vertikál habár megköszönte a segítségnyújtást, de nem szeretett volna vele élni.

 

– Jártam a helyszínen és sajnos láttam, hogy mekkora bajról is van szó, viszont rengetegen dolgoztak a területen, így biztosra veszem, hogy pár napon belül eltakarítják a szemetet. A felajánlásunk, miszerint segítünk a szedésben továbbra is fenn áll, hiszen a környezetünk megóvása a cél. E tekintetben, azaz a környezetvédelemben úgy érzem már ’ráléptünk’ a helyes útra, de még bőven van mit tanulnunk. Nem elég, ha ’csak’ szelektíven szedjük a szemetet, a lényeg a megelőzés lenne, hogy minél kevesebb hulladék juthasson el az ilyen lerakóhelyekre – fogalmazott a városvezető. 

 

Végül a Magyar Közút Zrt.-hez fordultunk, akik hatásköre alá ugyan nem tatozik szervesen a kihordott szemét, de mégis érinti őket. A kommunikációs osztályvezető, Pécsi Norbert Sándor elmondta, ők is elszenvedői a helyzetnek. – Ha van rá lehetőségünk és mi is ilyen helyzetet tapasztalunk, akkor felszólítjuk az érintetteket, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket – árulta el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában