Frissen Fejérből

2022.02.07. 07:05

A Köfém Művelődési Házban gyűltek össze a borlovagrend tagjai

A Noé-hegyi Szent István Borlovagrend szombaton tartotta zászlósbora bemutatóját, és egyben beiktatták az új borkirálynőt is.

Silye Sándor

Királynők és beiktatók együtt: Vári Kovács József (balról), Holczheim Anna, Simon József, Igari Fruzsina, Dinnyés Ferenc

Forrás: Silye Sándor

A Köfém Művelődési Házban gyülekeztek a borlovagrend tagjai, valamint a meghívottak. Simon József, az intézmény igazgatója, egyben a borlovagrend ceremóniamestere köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, szebb körülmények között akarták megrendezni ezt a jeles alkalmat, a borbáljukon szerették volna átadni a díjat. A zászlósbor – mint azt Dinnyés Ferenc nagymestertől hallhattuk – egyben Székesfehérvár város bora is. Az öttagú zsűri és a nagymester, valamint a nagytanács döntése alapján ezúttal Csóbor Jenő irsai olivér bora lett a legjobb, és kapta meg a zászlósbor címet. A második legjobbnak értékelt nedű a kísérőbor címet viselheti, ezt Csóborék cabernet sauvignonja kapta. 

– A pandémia miatt a borbált nem tudtuk megrendezni, így azt a nyilvánosságot sajnos nem tudjuk biztosítani, amit a bál ad, de a helyzethez képest jó évünk volt – összegzett így Dinnyés Ferenc nagymester. 

Ezután előbb az eddigi borkirálynőt, Holczheim Annát búcsúztatták el: – Kicsit szomorú vagyok, hogy az én időm lejárt, másrészt örülök, hogy Fruzsi lesz az új királynő – mondta a borász végzettségű, borász tevékenységet folytató volt királynő. – Nagyon szerettem a borlovagrendünk rendezvényeit, a csókakői, móri borlovagrendek megmozdulásain ott lenni, képviselni a Noé-hegyi Szent István Borlovagrendet – tette hozzá búcsúzóul Anna. 

Róth Péter alpolgármester, tiszteletbeli borlovagrendi tag Dinnyés Ferenccel közösen búcsúztatta Annát, és köszöntötte az új királynőt, Igari Fruzsinát. 

– Szőlész, borásznak készülök, a magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen tanulok. Szeretném jól képviselni a borlovagrendünket a különböző alkalmakkor, szeretnék a szakmáról is sok mindent hallani, különböző fogásokat megtanulni az idősebbektől – jelentette ki Fruzsina. 

Az est finom borok és pezsgők „társaságában”, jó hangulatú beszélgetéssel ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában