Zöld város

2022.01.06. 08:00

Újabb milliók jönnek Enyingre

A képviselő-testület örömmel konstatálta, hogy Oláh Gábor, a Pénzügyminisztérium regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára jóváhagyta a terület- és településfejlesztési operatív program Zöld város, Enying elnevezésű projektjének költségnövekmény-igényét.

V. Varga József

Leaszfaltozzák az új uszodához vezető utat

Forrás: FMH-archív

– A jóváhagyott 74,5 millió forint támogatásból be tudjuk fejezni a Zöld város projektet – mondta el lapunknak Viplak Tibor polgármester. 

Leaszfaltozzák az Uszoda utat, melynek nagyon fontos hozadéka, hogy ezáltal a Deák Ferenc utca forgalmi rendjét a későbbiek során meg lehet változtatni, tehermentesítve az utcát az uszodához tartó átmenő forgalomtól.

A Zöld város egyik fő szerepe, hogy a városközpont igazi közösségi térré tudjon formálódni, azzal is betöltve szerepét, hogy elkészül a játszótér, a kicsik és nagyobbak igényei szerint. A játszótér kialakítása során figyelmet fordítanak arra is, hogy a parkban védett, árnyékos helyen legyen.

A beruházások első lépéseként kiírják a közbeszerzési eljárást, a munkák befejezése az év vége felé várható – tudtuk meg.

A fentiekkel párhuzamosan, de nem a költségnövekmény terhére, az uszoda közvetlen szomszédságában, a nemzeti szabadidős-egészség sportpark program negyedik ütemében fitneszparkot létesítenek, nemcsak a fiatalokat, hanem a felnőtt lakosságot is megszólítva.

– A fejlesztés megvalósulása nyomán a park teljes egészében betölti azt a szerepét, hogy a lakosság rekreációs célból igénybe tudja venni, minden korosztály számára megfelelő kikapcsolódást nyújtva – tette hozzá a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában