Frissen Fejérből

2022.01.30. 09:00

Megújult a sárkeresztúri gyermekház

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 2018-ban kezdte meg munkáját a Biztos Kezdet Gyerekház vonatkozásában a településen. A ház most megújult.

Déri Brenda

A hátrányos helyzetű gyermekek életkezdési esélyeit segíti a sárkeresztúri ház

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szeretetszolgálat és a község vezetősége régóta szeretett volna egy olyan, hosszú távon működő megoldást találni, amelylyel segíthetik a Sárkeresztúron élő hátrányos helyzetű családok mindennapjait. Erre egy uniós támogatás lehetőséget is nyújtott. A pályázó fél a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület volt, de a község testületének is el kellett fogadnia a gyerekház létesítését. Ez megtörtént, így megkezdhették az épület kialakítását. Ennek helyszínéül egy olyan ingatlant választottak, amelynek a környékén a leginkább szükségesnek látták a segítséget, ez pedig a Béke szegregátum volt, a település leginkább roma családok lakta része. A Biztos Kezdet Gyerekház célja, hogy olyan környezetet biztosítson a három év alatti gyermekek és családjaik számára, melyben mind fizikálisan, mind mentálisan fejlődni tudnak. Az ott dolgozó munkatársak életvezetési, gyermeknevelési és anyagi tanácsadással látják el a szülőket, de ezen túl konduktorral és pszichológussal való beszélgetést is biztosítanak nekik.

A szeretetszolgálat részéről megkerestük Preininger-Horváth Edina közép-dunántúli regionális ügyvezetőt, hogy a projekt keretében zajló infrastrukturális beruházásról érdeklődjünk. Elmondta, a gyermekházat érintő fejlesztési és felújító munkálatok inkább az épület belső tereit és a kerthelyiséget illetik. Míg előbbiben teljes felújításon esett át a fűtés- és elektromos hálózat, kialakult egy új vizesblokk, konyha, fogadótér és foglalkoztatószoba, lecserélődtek a nyílászárók és a padlózat, addig utóbbi korszerű, telepített játékeszközöket, hintát és homokozót kapott. A nagyobb felújítások mellett egyéb eszközbeszerzésre is sor került még, vásároltak két számítógépet, nyomtatót, függönyöket, játszószőnyeget és polcokat. 

Az ügyvezető hozzátette, ezzel a pályázat adta – ahogy ő fogalmazott: „frissítéssel” – reméli, még hatékonyabban és még széleskörűbben tudnak segíteni a kisgyermekeknek és családjaiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában