Közgyűlés

2022.01.21. 07:15

Emelkedtek a tiszteletdíjak Dunaújvárosban

Csütörtökre hívta össze az év első közgyűlését Pintér Tamás polgármester. Az előre meghirdetett 23 napirendről egyet levettek, négy sürgősségi indítványt felvettek, így összesen 27 pontot tárgyaltak meg a képviselők.

BCS

27 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők

Forrás: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az első napirendi pont sürgősségi indítványként került a testület elé. A képviselők többsége megszavazta, hogy az önkormányzat teljes összegű garanciát vállaljon a DVG Zrt. távhőszolgáltatási feladatának ellátásához a K&H Banknál felvenni kívánt 2,5 milliárd forintos forgóeszközhitel-szerződéshez. Szepesi Attila fideszes képviselő felvetette azt a kérdést, hogy egy ekkora összegre vállalt önkormányzati garancia nem veszélyezteti-e a város idei költségvetését. Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester azt válaszolta a kérdésre, hogy nem. 

Arról is döntött a képviselők többsége, hogy a polgármester havi illetményét év elejétől 1,3 millió forintban, a főállású alpolgármesterekét pedig havi 1,17 millió forintban állapítja meg, továbbá növeli az önkormányzati képviselők, a nem képviselő bizottsági tagok és a tanácsnokok tiszteletdíját. Utóbbit a pénzügyi, gazdasági és városüzemeltetési bizottság nem támogatta, ennek ellenére is megszavazták. 

A közgyűlés Bencsik Istvánt nevezte ki a DVG Zrt. gazdálkodásért felelős cégvezetőjének 2022. február 1-jétől 2023. május 31-ig, határozott időre szólóan, amelyért havi 50 000 forint díjazásban részesíti. 

Ezzel egyidejűleg Bencsik Istvánnak mint a Dunanett ügyvezetőjének munkaszerződését módosították, és személyi alapbérét havi bruttó 950 ezer forintról 1,4 millió forintra emelték meg február 1-jétől kezdődően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában