Frissen Fejérből

2021.12.14. 10:00

Visszatér újra a fény Polgárdiba!

„Soha nem volt még ilyen áldott éj, az Isten maga néz ránk… / Soha nem volt még ilyen áldott éj, nem gyúlt ki soha ily fény” – szólalt meg elsőként az angol karácsonyi ének Polgárdiban, a városháza emeleti ablakából a Clara Voce Vegyes Kar tagjainak előadásában.

V. Varga József

Jótékonysági vásár az iskolai alapítvány javára – Anett, Marianna és Erika

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– Ahogy az időjárás megpróbál bennünket, ugyanúgy próbál meg az élet is. Földi léptekkel haladva egyre sötétebb napok felé megyünk, míg nem az év leghosszabb éjszakáját követően a téli napfordulóban reményeink szerint visszatér újra a fény, ami számunkra az életet jelenti – fogalmazta meg a gyertyagyújtást megelőzően köszöntőjében Kissné Révfalvi Andrea önkormányzati képviselő. 

– Advent a böjt időszaka is, a lélek készülése és várakozása a csodára, arra a csodára, amelyre az adventi koszorú négy gyertyája vezet bennünket. Jézus megszületésére, a fényességnek, a szeretetnek, a jóságnak, az igazságnak a szétáradására. Lelkünket betölti a fény, és megújulva folytathatjuk tovább utunkat. 

Fénykörben Zelenák Tibor, Gabrieli-Kiss József és Kiss Zsolt 

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Amint hangsúlyozta: – A harmadik gyertya rózsaszín az adventi koszorúban, az öröm, Szűz Mária gyertyája, hiszen Jézus megszületésének örömét hirdeti. Mi tudná szebben kifejezni ezt az örömöt, mint az emberi hang a zenén, a dalokon és a verseken keresztül. Szóljon hát a mai nap az örömről, és adjon számunkra további reményt, hogy a fény megszületik a Földön és bennünk is! A várakozás és a remény segítse, hogy karácsony szent csodáját ismét átélhessük.

Adventi fények és hangok címmel a Clara Voce Vegyes Kar rendhagyó „díszletek” között mutatta be ünnepi előadását. A fénykör a városháza öt ablakát világította meg váltakozva a forgatókönyv szerint, s onnan szállt magasra az énekszó, vibrált lelkünkben a költemény.  

A városháza aulájában és szélvédett szabadtéri szegletében az adventi vásár forgataga várta a polgárdiakat. Az egyik beugróból sült gesztenyét, pogácsát, teát és forralt bort kínáltak a szervezők. A Széchenyi általános iskola alapítványának jótékonysági vásárát is vasárnap tartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában