Nagy siker

2021.12.03. 10:38

Várja a kívánságokat a Mikulás levelesládája Szabadbattyánban

A Mikulás levelesládája nagy sikernek örvend Szabadbattyánban, a gyerekek mindennap megtöltik kívánságokkal, kérésekkel, rajzokkal.

V. Varga József

Forrás: Művelődési Ház

A Csíkvár téren, ahol a hófehér szakállú piros kabátos kihelyezte a „hivatalát”, nagy a nyüzsgés – számolt be a napok történéseiről Márkus Lajosné Anett, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetője. Van, hogy a családok együtt jönnek a csemetékkel, az óvodások és az iskolások pedig csoportosan hozzák a leveleket, és türelmesen kivárják, hogy mindenki sorra kerüljön. A gyerekek, szüleik és a pedagógusok megörökítik ezeket a pillanatokat, és feltöltik a művelődési ház közösségi oldalára. A Mikulás segítője, a Krampusz azután iktatja, kezeli a leveleket, és a feladóknak előkészíti az ajándékát. A gyerekek még meglepetéssel is szolgálnak, Krampusz pajtás (pajtásnő) a borítékokban talált már csokit, cukorkát, de még tollat is. A napokat megkoronázandó a második gyertyagyújtásra, a rendezvénysátorba, december 5-én, vasárnap 15 óra körül a motoros Mikulások kíséretében megérkezik maga a Mikulás is, hogy találkozzon a szabadbattyáni lurkókkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában