Frissen Fejérből

2021.12.15. 07:20

Ünnepre hangolódva - Karácsonyi koncerttel kedveskedtek a fehérvári otthonok lakóinak

Mits Márton és Horváth Dávid jól hangzó duója karácsonyi dallamokkal segítette az intézményekben a karácsonyra hangolódást.

Budai-Horvát Anett

Házhoz vitték a hangulatot – szociális otthonokban járt a Horváth–Mits (b–j) duó

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Népszerű dallal, A Rudolf, a piros orrú rénszarvas című zenével indult tegnap a karácsonyváró műsor a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Rákóczi utcai Idősek Otthonában és a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthonban. 

Sokan töltik a karácsonyi ünnepeket ebben az évben is a szociális intézmények falai között. Azt a szeretetet, a törődést, amit az ott dolgozók az év 365 napján adnak, a bentlakók általában egy-egy mosollyal, simogatással tudják viszonozni. Ilyenkor, karácsony tájékán még inkább felerősödnek az érzelmek. Részben emiatt is, dolgozókat és bentlakókat egyaránt megszólítva, a város egy ajándékműsorral örvendeztette meg a két intézményhez kötődőket. A karácsonyi tematikájú zenékből összeállított koncertet nagy örömmel fogadta a hallgatóság mindkét helyszínen.

 

A dalok egyébként az intézmények udvarán csendültek fel, előbb a Kossuth Zsuzsanna-otthonban, majd a Frimben. Nem mellesleg ez év februárjában az önkormányzat járványhelyzet miatt meghirdetett gazdasági mentőcsomagja az előadóművészeket segítő támogatással bővült. Ezzel összefüggésben a Székesfehérvárhoz kötődő és a pályázaton sikerrel szerepelt előadóművészektől rendelt meg a város olyan mini koncerteket, előadásokat, melyeket alapvetően a vírus miatt előírt korlátozások feloldása után kell teljesíteniük. Ennek lehettek kedden szem- és fültanúi és karácsonyra hangolódó hallgatói a szociális otthonokban dolgozó és lakó „megajándékozottak”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában