Kis falu, ámde nagy érdeklődés, sok árus

2021.12.16. 15:30

Nagyobb települések is megirigylik a kajászói adventi vásárt

Nagyobb településnek is dicséretére válna, hogy ekkora adventi vásárt tartottak! A zenei ajándék pedig felforrósította a hideg napot.

Zsohár Melinda

Takáts Tamás énekelt Kajászón

Forrás: Kiss Adél

A főutcáról nyíló Kossuth utcát lezárták, hogy a kivilágított sátraknak, s a falu apraja-nagyjának szóló közösségi találkozónak helyet adjanak. A karácsonyi díszkivilágítás már tavaly is impozáns volt, Császár Roland polgármester ilyenkor maga is részt vesz a díszítésben kétkezileg is, barátokat, kedvezményes felajánlásokat kap a falu. Az önkormányzat szervezte, az Agrárminisztérium pályázati pénzzel támogatta a rendezvényt, főleg a helyi és kézműves termékek bőséges kínálata miatt. 

A kosárfonó és mézes, savanyúságot, puncsot, gesztenyét, kürtős kalácsot, díszeket kínáló árusok mellett a falubeli lányok, asszonyok süteményeit vették-vitték, a bevétel az óvoda és iskola javára szolgált. Műsort adott a Kajászói dalkör, a baracskai Éppen dalban! férfikórus, s a falubeli gyerekek is felléptek. Nagy „durranásnak” számított a fűtött sátorban szereplő Jam Showband, a fehérvári szilveszterek bandája. A legendás Karthago egyik alapítója és frontembere, a Máté Péter-díjas rock- és blues-énekes Takáts Tamás a nosztalgiázókat s a fiatalokat is megindította. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában