Frissen Fejérből

2021.12.04. 07:30

Molnár Krisztián üzenete: előre kell mennünk!

V. Varga József

Molnár Krisztián

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Fontos számunkra minden olyan közjóléti kormányzati döntés, ami javítja a Fejér megyei lakosok sorsát, életminőségét, jövőjét – fogalmazta meg Molnár Krisztián péntek délutáni sajtótájékoztatóján a Duna-parti városban.

Amint elmondta: kettős minőségében látogatott el Ercsibe. Egyrészt, mint a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, másrészt, mint a miniszterelnök megbízása alapján a megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerület sorsát figyelemmel kísérő, a térség (Adony, Dunaújváros, Ercsi, Iváncsa, Kulcs, Nagyvenyim, Perkáta, Pusztaszabolcs és Rácalmás) fejlesztéseit koordináló politikus. 

– Mai sajtótájékoztatóm fő üzenetét abban látom, hogy hazánknak előre kell mennie és nem hátrafelé, és ennek megfelelően olyan kormányzati döntéseket kell hozni, amelyek sorsunkat előre lendítik, és nem a múlthoz való visszatérés kudarcos időszakát idézik fel – hangsúlyozta Molnár Krisztián.

Éppen ezért üdvözölte a kormány döntéseit: köztük, hogy novemberben minden nyugdíjas rekord összegű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kapott. A válságkezelés a kormányzat olvasatában nem az állampolgárok sarcolásról, hanem ellenkezőleg, a segítségnyújtásról szól. Ezt szolgálja a 13. havi nyugdíj visszaépítése is a rendszerbe, melyet a jövő év februárjában minden nyugdíjas kézhez kap.

Ugyancsak a hétköznapi terheket könnyíti, és a fejlődést segíti a második döntés, hogy januártól a minimálbér 200 ezer forintra, a szakmunkás minimálbér 260 ezer forintra emelkedik – folytatta a megyei elnök. Harmadikként pedig az, hogy jövőre mintegy kétmillió, gyermeket nevelő szülő több mint 600 milliárd forint értékben visszakapja az idén befizetett személyi jövedelemadóját. És a negyedik szintúgy: miszerint a 25 év alatti fiataloknak jövőre megszűnik az szja-befizetési kötelezettsége.

– A helyszínválasztásunk sem véletlen. Ercsiben az átlagosnál nagyobb szerepe van a családtámogatásoknak, a település társadalmi szerkezete eléggé heterogén, különböző problémákkal terhelt, és úgy véljük, hogy a szóban forgó kormányzati intézkedések a város teljes lakosságát érintik, segítik – tette hozzá végül Molnár Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában