Frissen Fejérből

2021.12.07. 07:30

Kivilágított Mikulásvonattal várták a kicsiket Felcsúton

A mesebeli, mégis igazi vasútállomás, fűtött sátorban játékok, kézműveskedés, koncertek, ajándékok, s természetesen a Mikulás a puttonyával, s manó-segítőivel.

Zsohár Melinda

Forrás: Ifj. Döme László

Az ötéves évfordulón úgy döntöttek a szervezők, hogy nemcsak egyetlen napon, hanem a teljes hosszú hétvégén várták a gyerekeket és a kísérőket – a felnőtteknek is kínáltak kalandokat. Fel- és leszállhattak a vonatról a három megállónál, s ha autóval érkeztek a vasútállomásra, onnan is többfelé vehették útjukat a kivilágított vonaton, igazi vonatjeggyel, kalauzzal, masinisztával, „palacsintasütős” forgalmistával. 

Forrás: Ifj. Döme László

Jubileumi ajándékokkal és online- nyereményjátékkal is készültek, sok programból válogatott valamennyi korosztály. A stadionbeli körút, a Puskás-relikviák megtekintése, de akár egy arborétumi téli séta is belefért a nagyoknak, míg a kicsik a Mikulással és a krampuszokkal, manókkal, a fűtött sátorban kézműveskedéssel múlatták az időt. A Felcsút vasútállomásra ki- és begördülő, díszkivilágítású hetvenöt méteres szerelvényt izgatott felkiáltások fogadták, manapság a gyerekek is autóznak, alig ülnek vonatra. 

Forrás: Ifj. Döme László

A fűtött sátorban linzert és mézeskalácsot süthettek és díszíthettek, a mesebeli fotósarokban a szülők megörökíthették gyermekeiket, a filmmatinén a hetvenes-nyolcvanas évek klasszikusaiba pillanthattak bele. Óriásbábok, életre kelt mesefigurák, Süsü, a sárkány, a TV Maci sétálgattak köztük. A szabadban fakörhinta és népi gyermekjátékok várták a gyerekeket, s mindhárom napon koncertet adtak – az Alma együttes, a Buborék zenekar és Wolf Kati érkeztek a felcsúti állomásra. Vasárnapra leesett az első hó, s kitartott a romantikus fehérség egész napon át, valódi Mikulás-hangulathoz illően.

Forrás: Ifj. Döme László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában