Frissen Fejérből

2021.12.21. 07:10

In memoriam Dr. Tokodi István

Ahogy arról beszámoltunk, elhunyt Dr. Tokodi István, csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus, gasztroenterológus, a Szent György Kórház koraszülött és csecsemő intenzív osztályának vezető főorvosa. „Kit nem feledünk soha” – a Szent György Kórház vezetősége ezekkel a sorokkal búcsúzik elhivatott gyógyítójától.

„Az emberek semmiben sem közelítik meg közelebb az isteneket, minthogy egészséget adnak az embereknek. (Cicero)” 

Mély fájdalom, gyász, csend és üresség uralja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház folyosóit. Elvesztettünk egy elhivatott osztályvezető főorvost, egy kiváló szakembert, egy empatikus munkatársat – egy barátot. 

Elvesztettünk valakit, aki három évtizeden át dolgozott a Szent György Kórház zászlói alatt azért, hogy a családoknak és gyermekeiknek segítsen. Valakit, aki nem ismert lehetetlent, ha a legkisebbek egészségéről volt szó. Valakit, akit a betegeken és a szakma kiválóságain túl a munkatársai is megbecsültek és szerettek. Édesapja nyomdokaiba lépve választotta a gyógyítást nemes hivatásának, eltökélten és akadályokat nem ismerve, családja maximális támogatásával a háta mögött tört a célja felé: egészséggel ajándékozni meg a gyermekeket. 

Dr. Tokodi István 1996-ban csecsemő- és gyermekgyógyászatból, 2000-ben gasztroenterológiából, 2002-ben pedig neonatológiából tett szakvizsgát. 2018-ban a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségdíjával ismerték el fáradozásait. A szakma iránti szeretet és mérhetetlen hivatástudat jellemezte mindennapi tevékenységét. 

Dr. Tokodi Istvánt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház saját hallottjának tekinti. 

 

A kórház valamennyi munkatársa nevében írjuk fel az égre: hatalmas űrt hagysz magad után Főorvos úr. 

Most már az égből fordítod figyelő tekinteted a páciensek felé. 

…emléked megőrizzük, sosem feledünk! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában