Frissen Fejérből

2021.12.21. 07:05

A nemzet tulajdonát, értékeit nem lehet többé kiárusítani!

Tihanyi Tamás

Forrás: Tihanyi Tamás

A magyar baloldal egyik legnagyobb bűne, hogy a rendszerváltás óta (de már azt megelőzően is) úgy szolgálta ki a külföldi érdekeltségű nagyvállalatokat, multi cégeket, hogy közben amellett, hogy a saját zsebét tömte, nem vette figyelembe a nemzetgazdaság hosszú távú stratégiai érdekeit. Ezért történhetett meg, hogy ezermilliárdok füstöltek el a semmibe, miközben a nép fülét megsüketítették a lózungok, szemét elvakították a homályos ígéretek. Annak idején fiatal újságíróként végignéztem, miként árusítják ki a szocialisták a megyei napilapokat, azt is, ahol dolgoztam. Ez azért volt különösen szégyenletes, mert miközben elvileg az lett volna a dolgunk, hogy a magyar tulajdonú ipari létesítmények (és az ország) kiárusításáról írjunk leleplező riportokat, lényegében a saját lapunkkal történt meg ugyanez.

 A részletekről könyvet lehetne írni, de összefoglalom: amikor az MSZMP jogutódjaként a szocialisták rájöttek, hogy a megyei napilapok igazából nem tulajdonuk, gyorsan eladták mind a tizenkilencet külföldre. A vételárat annak idején egyrészt pufajkás Horn Gyula választási kampányára költötték, másrészt simán ellopták. A szocik tehát eladták, ami nem volt az övék, és jellemzően csak egyetlen kikötésük volt: a régi kommunista kádereket nem rúghatták ki az új tulajdonosok. Akik magasról tettek arra, hogy buta komcsik, nemzetüket eláruló szekusok maradtak a szerkesztőségben, hiszen nekik ők, a mindent kiárusítók voltak a jó janicsárok. A tizenkilenc napilapból hosszú éveken át pumpálták ki a milliárdokat. A jövő záloga, hogy ezt már egy magyar tulajdonú lapban le lehet írni, és megakadályozhatjuk, hogy ezt az árulást megismételjék. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában