Frissen Fejérből

2021.11.20. 10:30

Nyugállományba vonuló informatikusnőt méltattak az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél

Ajándéktárggyal és emléklappal köszöntötte katonai szervezetünk parancsnoka, Vokla János ezredes Bélafalviné Rácz Piroska honvédelmi alkalmazottat nyugdíjba vonulása okán.

Gyimóthy Levente ha.

Fotó: Dömsödi Richárd ha.

A Dunántúli Híradó és Informatikai Főközpont szerteágazó feladatrendszerébe informatikusként bedolgozó kolléga az oroszlányi hőerőműben kezdte pályáját mechanikai műszerészként. 2002-ben került a Magyar Honvédség kötelékébe: akkortájt, az MH 12. Légvédelmi Rakétadandár hírközpontjának forgalmi alkalmazottjaként felügyelte Győrött az informatikai rendszer működését. Munkavégzésének helyszíne később sem változott, ellenben más alakulat rendeltetésébe került: 2007-től az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred DHIFK alegysége kihelyezett, győri híradó és informatikai részlegén folytatta pályafutását.

Az Ácson élő, oroszlányi születésű Piroska széles rálátással bír a számítógép-kezeléshez kapcsolódó területekre, legyen szó szoftverhasználatról, hardveres-szoftveres feladatokról, vagy az ehhez kapcsolódó biztonsági rendszerekről.

Fotó: Dömsödi Richárd ha.

Egy fiúgyermeke, menye és három unokája – két kisfiú és egy kislány – Németországban él, így eddig ritkán láthatta őket a távolság és elfoglaltsága miatt. Ám most reméli, megváltozik a helyzet: több ideje jut családjára, hiszen már nagy szükség mutatkozik a nagyszülői ,,segéderőre”. Az ünnepeltnek mindene a gobelinezés, a kézimunkázás és a háztáji feladatok: nyúl, kacsák, csibék és egy kiskutya, ami kitölti szabadidejét. Sokat mozog a kertben, emellett testét is karbantartja: rendszeresen jógázik.

Az alakulatánál egyszerre három beosztást is vitt informatikusnő azt mondja, a honvédség plusz éveket adott számára, mert volt, hogy korábban 12 órás munkákat kellett vállalnia. ,,Sok élményt szereztem itt. Szeretek másokért dolgozni” – vallja Piroska, akinek ezredparancsnoka valamennyi, korábbi vezetője nevében is megköszönte munkáját és jó egészséget kívánt számára élete következő időszakára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában