Frissen Fejérből

2021.11.17. 07:30

Kovács István idén már a 25. Mikulás-futására készül

A hosszútávfutó most sem lesz magányos! Kovács István futónagykövet ismét a gyerekeket invitálja: Fuss együtt a Mikulással! Kimondani is sok – így fogalmaz –, az idén már a 25. Mikulás-futására készül!

V. Varga József

Mikulás-futás a sárbogárdi Mészöly iskolában

Fotó: FMH-Archív (VV)

– A Mikulás-futás fő célja – mint mindig – a mozgás, a természet- és az álltavédelem fontosságának hangsúlyozása, megszerettetése a gyerekekkel – mondja Kovács István mezőfalvi hosszútávfutó, számtalan gyermekprogram fő szervezője.

A futónagykövet idei jubileumi nagy futása november 25-én a kisapostagi óvódánál és iskolánál startol a délelőtti órákban. A lurkók együtt futnak, kocognak a Mikulással és nagykövetével könnyen teljesíthető távon, az óvoda, iskola környezetében. A természet- és környezetvédelem jegyében feltöltik a kihelyezett madáretetőket, s közben ennek fontosságáról beszélgetnek. A Mikulás megajándékozza a gyerekeket. Emlékfotók is készülnek a hófehér szakállúval és a futó nagykövettel, valamint a pekingi olimpiai fáklyával (Kovács István annak idején a magyar küldöttség tagjaként Kínában futott az olimpiai fáklyával). Az óvodások, iskolások a jótékonyságból is kivehetik részüket, hiszen összegyűjthetik „megunt” játékaikat, melyeket a futónagykövet eljuttat majd a hátrányos helyzetű gyermekeknek.

Mikulás-futás a sárbogárdi Mészöly iskolában
Fotó: FMH-Archív (VV)

Szépen gyűlnek már a bejegyzések a naptárban, a rajtot követően november 26-án Dunaújvárosban, a Vasvári iskola alsós diákjaihoz látogat el a hosszútávfutó, november 30-án pedig Székesfehérvárra, a Ybl lakótelepi óvodába. Amint megtudtuk, december 3-án Sárszentágota következik a sorban, azután december 4-én Hőgyész (a Tolna megyei nagyközségben a szülők is bekapcsolódnak az események menetébe). December 7-én Ercsiben (Hétszínvirág Óvoda, és valószínű másik gyermekintézményekben is) folytatódik a Mikulás-futás, Székesfehérváron, a Tóvárosi iskolában pedig december 11-én 760 diák kocog majd együtt a piros kabátossal és nagykövetével. Időpontegyeztetés zajlik Abával, Pusztaegressel, Sárosddal, Hantossal és Szomóddal (Komárom megye), és így tovább…

– Ahova hívnak, örömmel megyek! – hangsúlyozza Kovács István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában