pályázat

2021.10.05. 13:00

Tájékoztató találkozó a vetélkedőkről

Október 7-én, csütörtökön 14 órától szervez találkozót a Vörösmarty Mihály Könyvtár, ahol tájékoztatja az érdeklődőket a 2021/22-es tanévben meghirdetett vetélkedőkről.

FMH

Többek között szó lesz a Vörösmarty Mihály Könyvtár és a Fejér Megyei Hon­ismereti Egyesület által szervezett, Itt éltek előttünk… című középiskolás honismereti vetélkedő részleteiről is, melyre október 13-áig, szerdáig jelentkezhetnek az érdeklődők háromfős csapatokban a https://helyismeret.vmk.hu/jelentkezes aloldalon. A vetélkedő során fordulónként három Fejér megyei személyiséggel ismerkedhetnek meg a pályázók. A verseny három online fordulóból, majd egy 2021 decemberében megrendezésre kerülő szóbeli döntőből áll. A szervezők javasolják a diákoknak, hogy a jelentkezéshez kérjenek fel egy felkészítő tanárt is. A Vörösmarty Mihály Könyvtár és a Fejér Megyei Honismereti Egyesület által szervezett Prezentációs verseny jelentkezési határideje ugyancsak október 13-a, melyre háromfős csapatok jelentkezését várják, ugyancsak a https://helyismeret.vmk.hu/jelentkezes oldalon. Maximum 12 diás prezentáció készülhet egy Fejér megyei település történetéről, egy Fejér megyei település nevezetességeiről vagy egy Fejér megyei település híres embereiről, esetleg a nevezők iskolájának történetéről. A pályázatokat 2022. február 28-ig küldhetik be a résztvevők, melyet majd személyesen kell előadniuk. Mindkét vetélkedő esetén az első helyezett ingyenes részvételi lehetőséget nyer a XXVI. Országos Ifjúsági Honismereti Akadémiára, a második és harmadik helyezettek könyvjutalmat nyerhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában