Frissen Fejérből

2021.10.19. 08:00

Sok ember arcára csal mosolyt Sárkeresztúr két újdonsült lakója

Saci és Sándor nevű szalmabála köszönti a helyieket és a településre látogatókat a központban.

Déri Brenda

Nagyon sok embert megmosolyogtattak már a bábuk

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Helyi összefogással nemrég megalakult a Szeretem Sárkeresztúrt Egyesület, melynek elnöke Rudniczai Rudolf. Törekvéseik fő célja, hogy megszépítsék a községet. Ezen kezdeményezés első ilyen jelenése volt a múlt hétvégén felállított két szalmabála, amelyek Saci és Sándor névre hallgatnak. A tervük szerint ez a két kedves díszítőelem egész évben megtekinthető lesz, viszont ruházatuk az évszakok váltakozásával cserélődni fog. Így legközelebb decemberben kap új öltözetet a szelfipontnál lévő különleges dekoráció.

Nagyon sok embert megmosolyogtattak már a bábuk
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az ehhez szükséges eszközöket az adományok és civil hozzájárulások mellett az egyesület tagjai biztosították. A falu polgármestere, Csutiné Turi Ibolya nagyon büszke a tagokra és azon helyi lakosokra, akik lehetővé tették saját önerejükből, hogy Sárkeresztúr egyik éke lehessen ez a két kültéri díszlet.

– Az egyesület megalakulása egy fantasztikus lakossági kezdeményezés, mely nemcsak a faluszépítést tűzte ki célul, hanem a társadalomfejlesztést is. Ez a két szalmabábu volt az első attrakciójuk. Szombat óta rengetegen ellátogattak ide, hogy megcsodálják, vagy épp képet készítsenek róluk. Annyi biztos, hogy nagyon sok embernek mosolyt csaltak az arcára. Már csak ezért is megérte – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában