Frissen Fejérből

2021.10.07. 07:10

Negyedszázad telis-tele emlékezetes pillanatokkal a Lánczosban

Jó hangulatú, játékkal fűszerezett megnyitót tartottak szerdán délelőtt a Lánczos Kornél Gimnáziumban. Az iskola huszonöt éves fennállását ünnepli.

Bokros Judit

A diákok a kezdeteket is megnézhetik a régi fotóknak köszönhetően, de fontos közelmúltbeli pillanatokat is láthatnak

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Huszonöt év lehet sok is, kevés is, ám egy olyan intézmény életében mindenképpen soknak számít, amelynek indulásakor még semmi nem volt biztos, és az alapítóknak maguknak kellett kitaposni az utat. A Lánczos Kornél Gimnázium Székesfehérvár első alapítványi gimnáziumaként indult el annak idején, 1996-ban.

A diákok a kezdeteket is megnézhetik a régi fotóknak köszönhetően, de fontos közelmúltbeli pillanatokat is láthatnak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Erre és az azóta eltelt negyed évszázadra emlékeznek az iskolában ebben a tanévben. Az első esemény az aulában rendezett kiállítás megnyitása volt. Itt tablókon, idővonalra felfűzve láthatók emlékezetes pillanatképek a Lánczos életéből, de a már végzett diákok közül többek saját bögréjét is kiállították. A tanulók jelenlétében rendezett megnyitón a címzetes igazgató, az egyik alapító, Bordács Lajos szólt a megjelentekhez, majd jópofa kvízjáték következett a gimná­ziumhoz kötődő kérdésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában