Frissen Fejérből

2021.10.05. 17:36

Missziós ,,célra” tartanak a katonák

A legkülönfélébb tüzelési fogásokat és testhelyzeteket alkalmazva gyakorolták és frissítették fel ismereteiket az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred EUFOR 26 speciális lövészeti képzésén résztvevő katonák.

Gyimóthy Levente ha.

Fotó: Dömsödi Richárd ha.

A mintegy negyven fővel, hét különböző alakulat honvédeinek jelenlétében végrehajtott felkészítésről Vörös Tamás főhadnagy, a fehérvári ezred törzstámogató századának szakaszparancsnoka elmondta: a képzés egyúttal magába foglalja a lövész század támogató-fegyveres beosztásait betöltő emberek felkészítését is. A foglalkozáson valamennyien géppuska-, mesterlövészpuska-, valamint távcsöves és sörétes puskalövészetet sajátítottak el.

Fotó: Dömsödi Richárd ha.

A speciális békeműveleti gyakorlat valamennyi EUFOR missziós felkészítés szerves része, tehát kötelező jelleggel bír. Erre a kötelékgyakorlatra általában egy hetet szánnak, hiszen roppant fontos beosztásról van szó.

A képzés ideje alatt a boszniai Szarajevóba készülő katonák a fegyverek szét- és összeszerelésének, működésének, tártöltésének és ürítésének elsajátításán túl azok harcászattechnikai adatait is megismerték. Mindezek mellett a tüzelési fogásokat, a tüzelés közben előforduló akadályokat, azok elhárítását és a különféle tüzelési testhelyzetek lehetőségeit is megismerték az egyes fegyvertípusokkal.

Fotó: Dömsödi Richárd ha.

A jövő tavasszal, missziós feladatokra utazó honvédek az izgalmas bakonykúti terepviszonyok között szakalap-lőgyakorlaton, ismerkedő-felmérő, illetve géppuskával végrehajtott előremozgásos gyakorlaton vettek részt. Felfrissítették ismereteiket a vonásképlettel történő célfelderítés, a figyelés és a távbecslés módszereiről, valamint a figyelés eredményeinek rögzítését és jelentését is átvették.

Fotó: Dömsödi Richárd ha.

A résztvevők – többek között – az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred szervezetétől, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezredtől, a Katonai Felderítő Hivataltól és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandártól érkeztek a képzésre.

A gyakorlatot követően a katonák képzését Újdörögdön folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában