Frissen Fejérből

2021.10.10. 07:05

Megújul a bicskei állomás

Elkezdődtek a Bicske alsó megállóhely felújítási munkái, amelyek várhatóan a jövő év első negyedévében fejeződnek be. A kivitelezés a vonatforgalmat nem zavarja.

Borsányi Bea

Jelenleg a bontási munkák zajlanak

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A MÁV októbertől felújítási, karbantartási munkálatokat végez, valamint húsz B+R (bike and ride, avagy biciklizz és utazz) parkolót és új utasbeállót épít ki Bicske alsó megállóhelyen. A felújítás költsége hozzávetőlegesen 200 millió forint, amelyet a vasúti társaság saját forrásból finanszíroz. A munkák során kicserélik a peronburkolatot, a peron melletti korlátot, a peronbútorokat és a piktogramokat, felújítják a felvételi épület előtti lépcsőt, és új vagyonvédelmi rendszert is kiépítenek.

A munkák során – a többi között – kicserélik a peronburkolatot, a peron melletti korlátot, a peronbútorokat és a piktogramokat…
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A cserjeirtás, valamint a vízelvezetési és ároktisztítási munkák már befejeződtek, jelenleg a bontási munkálatok zajlanak. A várhatóan 2022 első negyedévében befejeződő munkálatokat több ütemben végzik, hogy az utasforgalom folyamatosan biztosított legyen. A MÁV egyúttal felhívja az utazóközönség figyelmét, hogy a peronszakaszok átmeneti lezárása alatt a kijelölt útvonalakon lehet közlekedni a megállóhelyen.

Jelenleg a bontási munkák zajlanak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kivitelezés a vonatforgalmat nem zavarja, a vasúti kapacitáskorlátozás minimalizálása miatt a peronok bontási-építési munkáihoz elengedhetetlen vágányzár az éjszakai időszakban naponta hajnali 1 és reggel 4.25 óra között lesz érvényben. A napi kivitelezési munkálatok 23.30 órától másnap 17 óráig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában