Frissen Fejérből

2021.10.14. 20:00

Megtartották az alsószentiváni búcsújáró hely idei utolsó zarándoknapját

Imádkozzunk ma a Szűzanyához az oltalmát, segítségét kérve, és hálaadásul! Van miért hálát adnunk, és van mit kérnünk – szólt a hívekhez Helter István.

Majer Tamás

A szentmisét celebráló Spányi Antal megyés püspök (hátul, középen) az ima nélkülözhetetlenségéről is beszélt

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ő, az Alsószentivánt is szolgáló cecei pap köszöntötte Spányi Antal megyés püspököt, a tanúságtevő Szvorák Katalin énekművészt s minden meg­jelent hívőt október 13-án a Fatimai Szűz első magyarországi kegyhelyén, az alsószentiváni búcsújáró hely idei utolsó zarándoknapján, a „nagyszülők zarándoklatán”.

A szentmisét celebráló Spányi Antal megyés püspök (hátul, középen)
az ima nélkülözhetetlenségéről is beszélt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szvorák Katalin tanúságtétele következett ezután, aki elmondta, örömmel van itt, hiszen a nagyszülői lét csodáiról beszélhet. Ő maga négyszeres nagymama! – Hihetetlen energiákat adnak, örömöket, s az ember lubickol ebben a csodás állapotban. Ilyenkor megfeledkezik a derék- és hátfájásokról, az ember újra gyermek lesz, és kacagva merül bele a játékokba, ők pedig hálásak minden figyelemért, velük töltött játékos, mesélő óráért – mondta unokáiról.

– A népdal minden nép lelkének tükre, a lélekben pedig ott a hit! A hit vigasz, ahogy a dal is az. Aki szépen énekel, kétszer imádkozik – mondta.

Az alsószentiváni általános iskola diákjai is jelen voltak a misén
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A szentmisét celebráló püs­pök az ima fontosságáról, nélkü­lözhetetlenségéről beszélt a híveknek: – Arra vagyunk meghívva, hogy imádkozzunk.

Szólt a család sérthetetlenségéről is, mint fogalmazott, a család egy férfi és egy nő életre szóló házassága, amely házasság Istentől áldást kapott, és ahol áldásként fogadják a szülővé váló fiatalok a gyermekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában